Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en radiator från en 2001 Windstar

Radiatorn på en 2001 Ford Windstar kyler motorn vätska som kyler motorblocket. Om radiatorn skadas eller korroderar från insidan och ut, kan det utveckla en läcka. Detta kommer att leda till en förlust av kylmedel, som så småningom kommer att orsaka minivan motor överhettas. Innan detta sker, om du märker en läcka i din radiator, måste du ersätta det med ett nytt, börja med att ta bort den gamla kylaren. Jobbet bör ta dig ungefär en timme att göra. Saker du behöver
obestämd nyckel satt
dräneringskärlet
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Parkera Windstar och låt den svalna under några timmar så att kylmediet kan få till en säker temperatur. Sätt ett uppsamlingskärl under förarsidan av kylaren. Öppna petcock på botten av kylaren på förarsidan, med 3/8-tums Ratchet och uttag. Töm kylvätska i pannan.
2

Pop huven. Ta bort pushpins runt grillöppningen med händerna. Koppla ur kyl sele fan ledningar med händerna. Unbolt kylfläkt från kylaren med 3/8-tums Ratchet och uttag. Lyft ut fläkten ur motorrummet.
3

bort slangklämmorna på övre och undre kylarslangar med platt skruvmejsel. Dra slangarna av radiatorn med händerna. Ta bort clipsen som håller strålkastarna på plats med hjälp av 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta bort blinkers från kärnan stöd med 3/8-tums Ratchet och uttag, dra sedan blinkers och strålkastare åt sidan.
4

Unbolt grillöppningen panelen fäste bultarna med 3/8-tums Ratchet och uttag. Lossa kylargrill parentes öppningsbar panel med spärr och dra den åt sidan. Unbolt stöd huvfäste med 3/8-tums Ratchet och uttag och dra den åt sidan.
5

unbolt kylaren från kärnstöd med 3/8-tums Ratchet och uttag. Lossa fästskruvarna på grillöppningen, med hjälp av stjärnskruvmejsel. Unbolt kondensor luftkonditioneringen från kärnan stöd med 3/8-tums Ratchet och uttag. Lyft upp och ut ur kärnan stöd när du samtidigt trycker ner på kylaren för att frigöra klämmorna som håller kylaren på basen av kärnans stöd. Lyft kylaren upp och ut ur kärnan stöd och bort från fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61500.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.