Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter GM bakbroms Rotorer

Bakre broms rotorer är en integrerad del av bromssystemet på alla GM-bilar. Om rotorerna är skev eller alltför tunn för att avleda värme, skapar de alla möjliga problem bromssystem, från rysning till all-out fel på bromsarna. Även om det är en bra idé att maskinen dina rotorer varje gång du byter ut bromsbeläggen, när rotorerna faller under deras minsta tjocklek, har du inget annat val än att byta ut dem. Vem som helst med grundläggande fordons-reparation färdigheter kan ersätta GM bak broms rotorer i ungefär en timme. Saker du behöver
rörtång
2 stoppklossar
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Bromsrengöringsmedel
Drop pan
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Vrid de bakre muttrarna moturs med lug skiftnyckel tills de är tät. Chock höger-framhjul för att se till att GM inte rullar.
2

Lyft den bakre änden av GM med en domkraft och stöd den på pallbockar, lämnade under bakaxeln ut av fjädern sittpinnar. Om GM är framhjulsdriven, placera pallbockar under den bakre ramen på båda sidor. Ta bort muttrarna och hjul för hand.
3

Skölj de bakre broms rotorer och bromsok med broms renare, se till att släppa pannan är under bromsarna för att fånga drippings annars riskerar du färgning din uppfart eller garage golvet.
4

Unbolt bromsoket med din socket set, lyft bromsok ur fästet och stödja den i bakvagnen så det inte hänger från bromsledningen. Unbolt fästet med din Hylsnyckelsats och lyft fästet från rotorn för hand.
5

Slip rotorn utanför bakre navet och skjut den nya rotorn på i sitt ställe. Trä ena klack mutter på en tapp för att hålla rotorn på plats. Skruva fast bromsok fästet och bromsok på plats igen med din socket set.
6

Upprepa steg 3 till 5 på motsatt sida. Ta bort de två muttrarna och sedan installera hjulen och alla muttrarna för hand.
7

Sänk GM av domkraften står med domkraft. Dra åt hjulmuttrarna med din momentnyckel och sedan ta bort stoppklossar från höger-framhjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58218.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.