Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Air Motors Arbete?

Air motorer ger en ständig källa till roterande kraft genom ett system med tryckluft. Eftersom de ger en massa fördelar jämfört med elmotorer, de är vanligen används i ett antal både hög-och låg effekt applikationer. Enligt Atlas Copco, ett svenskt industriföretag, seghet och mångsidigheten hos en luftmotor gör det till en idealisk strömkälla för industriella applikationer. Typer

De vanligaste typerna av luftmotorer är vane, kolv och turbin. Vane motorer används ofta för verktyg som kräver lägre effekt, såsom bärbara elverktyg. Hög effekt maskiner som kräver ett högt startmoment motorer använder kolven. Låg-tryck och hög hastighet verktyg som tandläkare borrar och jet startmotorer använder turbinmotorer.
Vane

Vane motorer använder axiella lameller, som passar in i spåren som visas över hela längden av motorn. Dessa lameller arbete genom att täta inre kammare genom fjädrar, cam åtgärd eller lufttryck, beroende på vilken typ av lamellmotorn. Trycket av den komprimerade luften i de inre kamrarna verkar på bladen, vilket får dem att rotera. Motorn stängs när bladen roterar, och de komprimerade flyttar luft från kammaren till kammaren.
Piston

Ett antal cylindrar och kolvar, eller glidstycken , smink kolvmotorer. Cylindrarna hus kolvar anordnade i antingen en axiell eller radiell mode. Luft rör sig in i cylindern som innehåller kolvar, och agerar trycket på kolvarna, vilket får dem att glida utåt. Denna kraft gör cylindern rotera, vilket skapar vridmoment som vrider motorn. Addera Turbine

Turbine motordrift innebär ett munstycke som guider luft till ett turbinhjul, som består av en rotor med skovlar. Eftersom luften pressar genom munstyckena, träffar det bladen, vrida rotorn. Turbinhjulet ändrar ett högt tryck, låg hastighet luftflöde till ett lågt tryck, hög hastighet luftflöde.
Överväganden

Luftmotorer tillhandahålla ett antal fördelar jämfört med elmotorer. Tack vare sin hög effekttäthet, kan en mindre luftmotor leverera så mycket ström som en större elmotor. De är inte lika känsliga för överbelastning som elmotorer, och de genererar mycket mindre värme. Men luftmotorer är generellt dyrare att driva och elmotorer hastighetsinställningskontroll mer exakt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60547.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.