Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar Bromsbelägg bak på en 2006 Ford Freestyle

2006 Ford Freestyle var Fords första satsning på crossover sektorn, där bilen möter sports utility vehicle. Den Freestyle kom med en 3.5L motor, automatlåda och fyrhjuliga låsningsfria skivbromsar. Som med de flesta personbilar, de främre bromsbeläggen slits fortare än de bakre dynorna. Med detta i åtanke, bör du räknar byta de bakre bromsbeläggen på 2006 Ford Freestyle ungefär varannan gång du byter de främre dynorna. Det är fortfarande bäst att ha dynorna kontrolleras för slitage varje gång du har däck roteras, dock, och ersätta dem när de har slitits ned till tre mm eller mindre. Saker du behöver
rörtång
2 stoppklossar
Ordet jack Sida 2 pallbockar
dräneringskärlet
Brake Cleaner Review Hylsnyckelsats och White litiumfett
Caliper Tool Review Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Vrid muttrarna på båda moturs bakhjulen tills de är fingrarna med rörtång. Ta inte bort dem ännu. Sätt stoppklossar på marken direkt framför båda framdäcken.
2

Lyft den bakre änden av Freestyle med domkraft och sedan sänka den på pallbockar, placerad under bakre ramen på båda sidor.
3

bort de bakre muttrarna och hjul på båda sidor för hand. Håll alla muttrarna tillsammans så att du inte förlorar någon av dem.
4

Sätt drop pan direkt under höger bakbroms rotor och spraya rotorn och bromsok med bromsen renare för att ta bort några synliga tecken på bromsdamm.
5

bort bromsok bultar som håller den högra bakre bromsok till bromsok fästet med socket set. Plocka bromsok fram och ta den ur hållaren för hand.
6

Ta de gamla kuddar bakre bromsbelägg ur bromsoket för hand och sedan rensa ut insidan av bromsok med bromsen renare. Se till att få alla bromsdamm, vägsmuts och gammalt fett ur bromsoket.
7

Smörj bromsok glider grundligt med den vita litiumfett.
8

Sätt Mätmarkörverktyget i bromsoket och skjut bromsok kolvarna tillbaka i bromsoket med verktyget. Dra ut verktyget och sätt i de nya bakre bromsbelägg för hand.
9

Skjut bromsok tillbaka till bromsok fästet, tråd bromsok bultar tillbaka genom fästet och tjocklek för hand och dra sedan åt skruvarna med socket set.
10

flytta till vänster bakåt och upprepa steg fyra till nio på den sidan. Sätt tillbaka hjulen och muttrarna på båda sidorna för hand.
11

Sänk Freestyle av domkraften står med domkraft och sedan flytta stoppklossar bort från framhjulen. Dra åt de bakre muttrarna med 85 Nm. med momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58041.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.