Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorerna på en 1997 Chevy 2500

Bad broms rotorer på din Chevy 2500 är farligt så du behöver inspektera dem på regelbunden basis. När det finns tecken på skada, måste de bytas ut så snart som möjligt. Om du använder bromsarna ofta, bör du överväga att kolla dem varannan eller var tredje månad. Byte av rotorerna är inte svårt att göra, och du kan göra reparationer i din uppfart i cirka 45 minuter per hjul. När du byter rotorer, måste du ersätta dem på båda sidor. Saker du behöver
Stoppklossar
Jack
stödbenet
Lug Hylsnyckel
ställa
Tänger
Buntband
Gummiklubba
Wheel fett

Visa fler instruktioner
1

Placera en uppsättning stoppklossar bakom bakhjulen i din Chevy. Lyft lastbil på sidan du börjar med en domkraft. Placera en pallbock under Chevy nära dess stöttningspunkt och höja den till ramen. Lossa muttrarna med rörtång drar då däcket ur trucken.
2

Ta bort låsningen navet från hjulet församling. Ta kronmuttern med en hylsa och spärrskaft. Ta bort ringen och planbrickan från axeln. Lossa skruvarna på bromsok med hylsa och spärrskaft. Säkra bromsok till staget med en tråd slips.
3

Drag av rotorn från hjulaxeln tillsammans med de yttre lagren. Var försiktig så att du inte tappar lagret eller du kan skada den. Placera den nya rotorn på axeln. Montera hjullagret och packa den med hjul fett.
4

Placera den platta brickan på hjulaxeln. Placera stoppringen på spindeln tills den är mot den platta brickan. Montera låsmuttern och dra åt den med hylsa och spärrskaft. Montera låsning navet på hjulet församling. Klipp av tråden slips säkra bromsok till staget med en tång. Placera bromsoket i monteringsvagga och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft.
5

Sätt tillbaka hjulet på Chevy och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under lastbilen sänker sedan Chevy till marken med domkraften. Upprepa proceduren på det andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58953.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.