Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Frambroms på en 2001 Chevy Malibu

Byta bromsar är ett vanligt underhåll jobb för alla typer av fordon. Bromsarna av Chevrolet 1997-2003 Malibus i synnerhet har en tendens att slitas ut snabbt. Bromsarna innehåller två viktiga delar som sannolikt kommer att behöva ändras någon gång under hela bilens livslängd. Dessa är de klotsarna och rotorn (även känd som skivan). Det här jobbet kan göras hemma med bara några grundläggande verktyg som kan köpas på de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
Bil jack
Jack stå
Stoppklossar
Momentnyckel
Hylsnyckelsats
medelstora till stora C-clamp
Brake Spray
Rust borttagning spraya
Gummiklubba
Syphon
Liquid förvaringsbehållare
ny bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Jack upp bilen med hjälp av en bil jack för att höja hjulet kommer du att arbeta på. Placera en pallbock under fordonet och sänk domkraften tills fordonet vilar på stödbenet efter hjulet har höjts tillräckligt för dig att arbeta på. Placera stoppklossar under de övriga hjulen fortfarande på marken för att se till att fordonet inte kommer att rulla om något skulle gå fel.
2

bort hjulet. Du kanske eller kanske inte behöva ta bort navkapseln att komma hjulets muttrarna. Använd en momentnyckel för att ta bort muttrarna från hjulet och ta bort hjulet. Placera muttrarna någonstans säkert så att de inte går vilse. Addera 3

bort bromsoket. Det finns två bultar som måste avlägsnas innan bromsoket lossnar. Dessa skruvar är placerade på toppen och botten av bromsok, vänd mot insidan av fordonet. Skruvarna kan vara rostiga och svåra att ta bort. Om så är fallet, att spraya rost remover på dem gör dem lättare att ta bort.
4

Placera bromsoket ovanpå hjulnavet efter skruvarna har tagits bort. Låt inte bromsoket hänga från bromsledningen eftersom detta kan skada bromssystemet. Använd en galge tråd päls eller bungee rep att fästa tjocklek så att den inte faller.
5

bort bromsoket från sitt fäste nu att bultarna är ute.
6 < p> Ta bort de gamla bromsbelägg och skiva genom att skjuta dem ur bromsok fästet. Den gamla bromsskiva bör också glida av. Bromsoket är det som håller den på plats. Om bromsskivan inte glida av, kan det vara rostig. Spray rostborttagare och använda en gummiklubba för att slå ut skivan och lossa den.
7

Montera nya bromsbelägg och skiva. Det är en film beläggning som kommer på nya bromsskivor som måste tas bort innan installation. Därför måste du rengöra den nya bromsskivan med broms renare spray innan du installerar. Spraya ny skiva med broms renare och torka bort det med en pappershandduk.
8

Skjut den nya bromsskivan på plats och bromsa smörjmedel på ryggen på de nya bromsbelägg.

9

Skjut nya bromsbelägg i bromsoket fästet. Bromsen pad som har en slitageindikator på det som går på sidan av bromsok fästet är vänd mot insidan av fordonet. Använd en C-klämma för att trycka kolven i något, så att tjockleken kommer att passa över den nya rotorn och dynor. Om du behöver trycka kolven i en hel del, då du kan behöva ta bort en del av bilens bromsvätska först genom sifonaktivitet det ut ur behållaren under huven. Pushing i kolven för mycket kommer att göra broms stiger vätskenivån om den maximala nivån.
10

Sätt bromsoket och hjulet igen. När bromsoket sätts tillbaka på plats, använd en momentnyckel för att ersätta bultarna som togs bort. Den översta bulten skall dras åt till 80-fot pounds och botten måste man dras åt till 23-fot pounds.
11

Sätt hjulet igen och dra åt muttrarna. Muttrarna ska dras åt till 100-fot pounds. Vid åtdragning muttrarna, dra åt dem i ett stjärnmönster så att hjulet jämnt ska skärpas runt. Till exempel, dra åt den övre vänstra tappmuttem, sedan dra ner till höger, sedan nedre vänstra hörnet.
12

Sänk bilen och upprepa denna process på andra sidan. Höj fordonet något så att stödbenet kan tas bort. Ta bort stoppklossar och sänk domkraften långsamt tills fordonet är på marken innan du tar bort domkraften. Om du var tvungen att hävert bromsvätska, ersätta den med ny vätska efter den andra sidan av fordonet har avslutats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58551.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.