Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Specialty Verktyg för en Audi

Audi har varit en tysk biltillverkare sedan 1910 och köptes av Volkswagen (VW) 1965. Audi-modeller säljs runt om i världen, inklusive lyxbilar, sportbilar och stadsjeepar. Eftersom detta är en europeisk bil, kräver Audi flera specialitet verktyg för arbete på timing, bränsleinsprutningar, hjul, bromsar och andra komponenter i fordonet. Wheel Hanger Tool

Hjulet hängare är en specialitet verktyg som används på Audi och VW bilar för att hjälpa återmontering däcken. Hjulet hängare är en tunn mässing verktyg som skruvas in ett av stud hålen. Hjulet skjuts på slutet och tryckte mot navet.
Drain Plug Removal Tool

flesta USA-tillverkade bilar har bultar som tas bort för att tömma oljetråget och transmissionsolja, men Audi har en specialitet verktyg som passar avtappningspluggarna. Denna avtappningspluggen borttagning verktyg är utformat för att ta bort triple-fyrkantiga änden som passar in avtappningspluggen och på slutet av ett metriskt spärrfunktion.
Cam Sprocket Puller

Audi motorn kräver en specialitet verktyg för att ta bort kamdrev. Denna kamdrev avdragare liknar en trissa eller lageravdragare verktyg men har ben som löper horisontellt i stället för i en cirkel. Benen kan justeras för att passa runt kamdrev. En centrumbult därefter dras åt för att dra kamdrev av motorn väl.
Vevaxel Stoppa

Audi har en specialitet verktyg för att låsa vevaxeln på plats när justering av timingen av bilen. Vevaxeln är den viktigaste motorn komponent som förvandlar kolvarna när motorn är igång. Vevaxeln måste hållas på plats eller låst när porten timing justeras. Vevaxeln stoppet låser vevaxeln på plats så att den inte rör sig. Denna Audi specialitet verktyg ansluter till spåren på vevaxeln och stramar ner med en hållare som är fastskruvad med en spärr och uttag.
Timing remspännare Tool

Serpentine belt på Audi kräver ett speciellt verktyg för att lossa eller dra åt remspännaren på bilen. Serpentin bälte ska vara spänt att köra den andra motorn tillbehör såsom vatten, oljepump, generator och luftkonditionering kompressor. Kuggremmen eller serpentin remspännare verktyg används för att justera spännaren. Audi specialitet verktyg är 7 inches lång och smal, med ett handtag på ena änden och en kurva på den andra änden. Den böjda änden har två stift för excentrisk justering av kamremmen spännaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61251.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.