Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Honda Air Condition Felsökning

Honda luftkonditioneringsapparater inte lägga kallt till den drivande området. Luftkonditioneringsapparater bort värme och fukt från luften. Att veta hur luftkonditioneringen fungerar är viktigt att göra några reparationer. Om du spenderar tid på att leta efter sätt att "Tillsätt kallt" då du aldrig fixa ett problem. En Honda luftkonditioneringen har fyra separata funktioner för att ta bort kontrollerande värme: termostat, fläkt, kompressor och drivrem. Reparera en Honda luftkonditionering (A /C) enhet innebär felsökning alla fyra komponenter. Felsökning kompressorn

hjärtat av Hondas A /C är kompressorn. Kompressorer har en viss mängd kylmedel, tillsatsmedlet som ansvarar för att effektivt avlägsna värme från omgivande luft. Komprimera kylmediet gör det kallare och det blir kallare bort värmen från luften cirkuleras runt kylmediet. Kontrollera kylvätskan nivåer i A /C-enheten och fyll på med rätt kylvätska vid behov. Hondas mer än 20 år gammal kan kräva ett kylmedel inte längre tillgänglig för allmänheten. Kontrollera instruktionsboken eller titta på sidan av kompressorn för kylvätska specifikationer. Om din Honda behöver äldre kylvätska måste du få service av en certifierad bil luftkonditionering mekaniker. Dessa yrkesgrupper är de enda tekniker tillåts idag att hantera äldre kylmedel.

Reparera en kompressor, men inbegriper utbyte. Air conditioner kompressorer, emellertid inte är svetsade men fäst med skruvar och bultar. Ta bort kompressorn och montera en ny är bara en fråga om att ta bort fästen, koppla av kylvätska inlopp och utlopp kvarstad, och slutföra processen i omvänd för installation.

Kontrollera dock att blöda all kylvätska innan du kopplar av kylvätska beslag. Kylvätska är under tryck. Beläget på kylvätsketemperaturen slangen är en liten utloppsventil liknar en däckventilen. Tryck tills kylmediet utvisas. Addera Felsökning drivrem

svänghjul i målet serpentin befogenheter drivremmen luftkonditioneringen kompressor. Bältet finns på framsidan av motorn och vindar runt andra svänghjul för olja, vatten, el broms och styrning (om så utrustad) pumpar, och på vissa Hondas kylfläkten. En halka bälte får kompressorn att snurra sporadiskt, och varm luft kan vara första tecknet på bältet behöver bytas innan större problem hända.

Kontrollera remmen för skador. Om det finns någon rem slak eller nötning, byt omedelbart. Lossa ratten remspänningen med en passande hylsa för att byta remmen. Ett diagram på framsidan av motorn diagrammen korrekt lindning för att få alla de svänghjulen fästa bältet.
Felsökning Fan

En fläkt bakom instrumentbrädan driver kall luft genom Hondas instrumentpanelens ventilationsöppningar. Fläkten kan vara direkt bakom, under och bakom på andra sidan av brandväggen -. Plåten separerar motorrummet från passagerarutrymmet beroende på modell

Leta fläkten och kontrollera att den fungerar korrekt . Om ett blad är sönder, måste du byta ut fläkten. Använd rätt verktyg för att dra åt fläktbladet till drivaxeln om det är löst. Rengör fläkten någon smuts, fett eller olja. Fans behöver inte smörjas. Addera Felsökning termostat reglerar

Kontrollera att säkringen för A /C enheten bränns inte igenom. Om luftkonditioneringen inte fungerar med eller utan säkringen, byt säkring. Kontrollera också innanför instrumentbrädan för eventuella lösa eller trasiga kontakter. Reparera eventuella lösa eller delade ledningar.

Om temperaturen inte styrenheten kommer att svara på några inställningar det behöver bytas. Du kommer inte att behöva använda en lödning verktyg eftersom alla anslutningar är skruvar eller anslutningar tryckknappar. Ta ut den gamla termostaten och sätta i en ny är inte svårt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57566.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.