Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 1994 Ford Probe GT

Den 1994 Ford Probe GT integrerar Mazda 626, MX-6 och Millenia skiva bromssystem. Medan Probe har skivbromsar fram med bromsbelägg, bakre bromsarna varierar. Din Probe kan komma utrustad med skivbromsar bak och kuddar eller bak trumbromsar och bromsbelägg. Även byte av bromsbelägg, bör en noggrann inspektion av rotorer och bromsok utföras för att bedöma om dessa komponenter ska bytas också. Saker du behöver
Bromsvätska Baster
Wheel blockerande kil (bakre bromsbelägg byte) katalog rörtång
Jack och står inställd
Metric box-nyckel som
bar Medium pry
bromsok kolv arborrverktyg
Ratchet, förlängning och metriska socket set (bakre bromsbelägg byte) katalog hög temp bromsok fett
Replacement bromsbelägg
Justerbar momentnyckel och kompatibel socket set
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
främre bromsbelägg
1

Dra åt parkeringsbromsen och ta sedan bort hälften av bromsvätska ur bromsvätskebehållaren med en baster bromsvätska. Släng vätskan och sätt tillbaka locket på behållaren.
2

Lossa muttrarna på framhjulen med rörtång. Hissa framsida Probe upp med en domkraft för att stödja varje sida på pallbockar respektive.
3

Ta bort den nedre bromsok bolt med en metrisk box-nyckel och sedan bända bromsok off av rotorn och dynor med ett medium brytspett. Håll bromsok uppåt för att avlägsna de inre och yttre bromsbelägg från bromsoket. Om det behövs, bända kuddar ur bromsok stödplatta med spett.
4

Infoga bromsok kolv tråkiga verktyget i okhuset och dra verktyget för att komprimera bromsok kolven helt. Inspektera boot gummikolv kring bromsok kolv och nyp ihop stöveln uppåt och ut för att lindra eventuella luftbubblor förvränger stöveln.
5

Applicera en beläggning av hög temp bromsok fett på plåtarna stålbaksida och flikarna kuddar ersättningsbromsbelägg. Installera bromsbeläggen i bromsoket stödplåtarna.
6

Pivot bromsok nedåt över dynorna och rotorer och sedan trä om mindre tjocklek bulten i okhuset och styrspindeln. Dra åt bulten och ersätta hjulet och lug nötter. Snug åt muttrarna med rörtång med en stjärna bildas tills kanten är fast i navet. Upprepa proceduren pad ersättare för den andra framhjulet.
7

Sänk sonden till marken långsamt och sedan dra åt muttrarna med momentnyckel och hylsa till 90-fot pounds.

8

Toppa bromsvätskebehållaren med bromsvätska, tillbaka locket och sedan pumpa bromspedalen tills den känns fast. Kontrollera igen och justera bromsvätska gång i behållaren och sedan tillbaka locket.
9

Lossa parkeringsbromsen. Provkör sonden. Addera Bak Bromsbelägg
10

Utför steg 1 och 2 i avsnitt 1 men inte handbromsen. Placera i stället ett hjul-blockerande kil i utsidan framsidan slitbanan av en främre däck.
11

Lossa justering parkeringsbromsen från baksidan av det inre parkeringsbromsen handtag med spärrfunktion, förlängning och en socket.
12

Koppla parkering låsmutter broms kabeln från konsolen med Ratchet och en socket. Ta den övre bromsok montering bolt med en metrisk box-nyckel. Pivot bromsok nedåt, byta bromsbeläggen och komprimera bromsok kolv som illustreras i avsnitt 1, men ta inte bort fjädrarna bromsbelägg före demonteringen.
13

ihop de bakre bromsarna genom att vända steg.
14

Starta motorn och sedan pumpa bromspedalen fem till sex gånger. Dra åt parkeringsbromsen och dra åt justerskruven som behövs. Kontrollera igen parkeringsbromsen kabel justering mellan tills det finns en mycket lätt dra på bromsarna när du roterar hjulen för hand. Montera hjulen och att hjulmuttrarna och sedan åt till moment 90-fot pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58188.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.