Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så här byter du bromsbelägg för en 2000 Toyota Avalon

Toyota började sälja Avalon modellen 1995. Denna bilen satt ovanpå Toyotas lineup som en större lyx alternativ till den populära Camry. Den 2000 Toyota Avalon kom standard med en 3,0-liters V-6 motor som producerade 210 hästkrafter och 220 foot-pounds av vridmoment. Den 2000 Avalon kom också standard med fyra hjul skivbromsar och låsningsfria bromsar. Den Avalons bromsbelägg skall kontrolleras vid varje oljebyte intervall och måste bytas ut när tjockleken på dynan fodret sjunker under 0.039 inches. Saker du behöver
Turkiet Baster
Clean liten behållare
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Bungee strap 8-tums C-klämma
Mikrometer
Skivbroms fett
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna Toyotas huven och ta bort locket från bromshuvudcylindern. Sifon ut ungefär hälften av bromsvätska i huvudcylindern, med hjälp av en kalkon Baster, och överföra denna vätska till en behållare.
2

Lossa muttrarna från hjulen du tänker byta bromsbeläggen på, med hjälp av ett Ratchet och uttag.
3

Höj Avalon med en domkraft och skjut pallbockar under en säker del av fordonet. Sänk domkraften tills fordonets vikt stöds endast av domkraften. Ta bort muttrarna och dra hjulen från Avalon
4

Ta bort de två skruvarna från baksidan av bromsok och dra bromsok från momentplattan -. Metallfästet att bromsok bultar till - med en spärr och uttag. Häng bromsoket från fjäderben våren med ett bungee bandet, låt aldrig ok att hänga med sin slang
5

Dra anti-skrika fjädrar - den W-formade metall fjädrar - från. toppen av bromsbeläggen. Spara dessa fjädrar för återanvändning.
6

Dra de gamla bromsbeläggen från momentplattan. Placera den gamla inre bromsbelägg på bromsok kolv - metallcylindern inuti bromsok - och placera C-klämman över bromsok med sin skruv delen vidröra gamla bromsbelägg. Dra åt C-klämma för att trycka kolven i bromsoket, skapa utrymme för de nya bromsbelägg.
7

Fäst shims bakom de nya bromsbelägg, om inte förmonterade, genom om mellanlägget på baksidan av varje platta och trycka mellanlägget tills dess flikar snäpper på plats på dynan.
8

Stäng käftar mikrometer och tryck på "Reset"-knappen för att kalibrera den. Öppna käftarna och stänga dem runt skivan partiet av bromsrotorn och avläsning av mätvärden. Utför denna mätning inom fyra områden av rotorn och anteckna varje vidtagits mätning. Om rotorn är under 1.024 inches tjock på framsidan eller 0.413 inches på baksidan, måste den bytas ut. Om de fyra mätningarna varierar med mer än 0,002 på framsidan och 0,006 på baksidan och rotorn är över mätningen där den måste bytas ut, ta bort rotorn och har det återuppstått på en mekanisk verkstad.
9

Avlägsna rotorn, om det behövs, genom att ta bort de två skruvarna som håller momentplattan till styrspindeln med en spärr och uttag, dra momentplattan från styrspindeln och dra rotorn utanför Avalons navet.

10

Placera den nya eller återuppstått rotor på bilens nav och installera momentplattan, om den tas bort. Dra åt de två bultarna till 73 foot-pounds på de främre bromsarna och 34 foot-pounds på baksidan med en momentnyckel och uttag
11

Coat bromsbelägget plattorna -. Metallstyckena i vridmoment plattan som håller dynorna - med ett tunt lager av bromsbeläggens fett. Applicera ett tunt lager av bromsbeläggens fett på baksidan av nya bromsbelägg.
12

Skjut nya bromsbelägg i vridmoment plattan, med skrika indikatorer på toppen. Sätt i de anti-skrika fjädrar i hålen på dynorna och placera tjocklek över dynorna.
13

Dra bromsok bultar till 25 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Detta moment värde gäller för både de främre och bakre bromsok.
14

Upprepa steg 4 till 13 för bromsbelägg på andra sidan av Avalon.
15

Installera hjulen på Avalon och dra åt muttrarna. Höj bilen av domkraften står, med hjälp av en domkraft, och dra domkraften från under bilen. Sänk Toyota till marken.
16

Dra åt hjulmuttrarna, i ett korsvis, till 76 foot-pounds med en momentnyckel och en socket.
17

Kontrollera vätskenivån i bromshuvudcylindern. Det måste vara mellan "Min" och "Max" linjer på huvudcylindern behållaren. Lägg färsk vätska från en ny flaska av den typ som anges i bruksanvisningen som behövs, och stäng locket.
18

Pump bromspedalen tills den känns fast och kontrollera vätskenivån i huvudcylindern reservoar. Tillsätt vätska om det behövs, och stäng Avalons huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59183.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.