Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger ett fat Gas Tank

Aluminium öltunnor har länge varit en favorit ornamental fartyg att använda som en bensintank för "heta rodders." Den robusta aluminium öl fat polerar upp som krom, och de ofta kan hittas på rädda varv eller butiker skräp, vilket gör kostnaden ganska rimligt. Vissa kaggar är nu tillverkade av rostfritt stål, som också lyser upp som krom när polerad. Keg gastankar också kan hittas på gamla lastbilar där den ursprungliga gastank rost ut. Det finns några ändringar som krävs för att göra öl fat lämplig för ett fordons bensintank. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Tape och dö som
3-tums-långa rörnippel
Kvinna pipe cap
Pipe gängtätning
Rörtång
Borrmotor
Borr satt
20-tum med 3/8-tums bromsslang
1/2-tums hane rörpluggen
Märkpenna
Hårdlödning fackla
bröstvårtan 3/8-brass slang
3/8-tums inline bränslefilter
3/8-tums linje backventil
3/8-tums neopren gasledningen
Visa fler instruktioner
1 < p> Ta fatet bung på sidan av fatet (vissa av de äldre fat hade en kork installeras för att propp). Använd en stor pipe kran att knacka trådar i proppen öppningen. Proppen storlek kommer att variera med olika modeller och tillverkningsår.
2

Sätt ett rörnippel tre inches lång som matchar trådarna skurits i proppen öppningen. Applicera en liten mängd av rör gängtätning på gängorna på rörnippel innan du trär in den och dra åt den med en rörtång. Denna bröstvårtan blir tankens påfyllningsrör. Placera en kvinnlig pipe lock på toppen av den 3-tums nippel för att användas som en gas cap. Addera 3

Borra ett 11/16-inch hål i fatet bredvid den nyinstallerade rörnippel. Hålet bör förutom en halv-tums rörgänga. Peka på 11/16-inch hålet med en 1/2-tums National Pipe Tapered (NPT) tråd från kranen och dö set. Borra även ett 5/16-tums hål på andra sidan av den förlängda bröstvårtan, knacka på det med 3/8-tums gänga och gänga i en 3/8-brass slangnippel.
4

Drill en 3/8-tums hål i mitten av ett smitt stål, manlig rörpluggen. Var noga med att kontakten inte är galvaniserad eftersom det kommer att kräva lödning.
5

Thread det borrade röret kontakten i gängade 1/2-tums hål. Skär båda flänsarna och ta bort den gängade linjen montering från en 3/8-tums bromsslang som är ca 6 inches längre än diametern av öl fat. Skjut bromsen linje i den nyligen borrade borrade 3/8-tums hål i rörpluggen. Markera en linje i jämnhöjd med toppen av 1/2-tums rörplugg. Låt bromsledningen i pluggen och skruva bort pluggen från fatet.
6

Justera markeringen på bromsen linje med toppen av rörpluggen och lödning eller löda på kontakten så att den inte kan läcka. Det är acceptabelt att hårdlöda linjen på toppen och botten så länge hårdlodet inte interfererar med gängorna rörplugg. Detta kommer att bli bränsle plocka linjen.
7

Trimma en kvarts tum från botten av bromsen linje som går in i fatet. Detta förhindrar att upphämtning från ritning sediment från botten av tanken. Applicera sealer rörgänga på gängorna och skruva pickup linjen i det gängade hålet i fatet. Böj den linje som sträcker sig ut från den övre delen av fatet efter behov och fäst 3/8-tums linjen neopren gas till pickupen.
8

Avlägsna kvinnlig röret locket som nu gasen locket och rengör fatet tanken grundligt.

Använd metallband att montera fatet tanken. Tanken kommer nu montera horisontellt med bröstvårtan och gaskopplingar linje på toppen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61882.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.