Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bakbromsarna på en Pontiac Grand Prix

Bromsbelägg är en viktig del av din Pontiac Grand Prix bromssystem. De är de utbytbara friktionsbelägg som klämmer bromsskivan eller trumma när du bromsar. Du bör byta bromsbeläggen innan de slits bortom en fjärdedel tum eller riskerar att skada din Grand Prix bromsskivor. Detta förfarande omfattar alla Grand Prix-modeller, inklusive RPO Z7Us. Saker du behöver
Blocks
Bil jack
Lug nut skiftnyckel
Turkiet Baster
Kraftig plastbehållare
Allen huvud, stjärna huvud eller 6-punkt hylsnyckel
Small bungee rep eller tråd hängare
Stora Tvingfäste
skiftnyckel typ bromsok kolv installer
Nya bromsbelägg och shims
bromsvätska
Piston käppar verktyg (ej för Grand Prix RPO Z7U)
Hög temperatur smörjmedel (ej för Grand Prix RPO Z7U)
Visa fler instruktioner Review bort den gamla Bromsbelägg
1

Parkera bilen på ett plant underlag. Om du har en bil stick shift se till att bilen är i växel. Lägg klotsar av framdäcken så bilen inte rör sig medan du arbetar på det.
2

Öppna huven på bilen och leta reda på huvudcylindern. Om det behövs, ta bort bromsvätska tills nivån i behållaren är mindre än halvfullt. En kalkon Baster är ett bra verktyg för detta. Sätt bromsvätskan i plastbehållare och kassera det på det sätt du gör dig av motorolja.
3

Lyft den bakre delen av bilen med din domkraft. Ta bort den bakre däck eller hjul montering.
4

bort kabel parkeringsbromsen från baksidan av bromsok. Använd tång för att ta loss klämman (gavlastningen). Detta steg görs endast för Grand Prix RPO Z7Us.
5

Dra åt två muttrarna på bultarna för att hålla skivan rotorn på plats medan du arbetar på bromsoket. Ta bort bulten och brickan som håller konsolen kabelförläggningssystemet till bromsoket. Kabeln stöd har kabeln parkeringsbromsen och broms slang fäst vid den. Detta steg är inte gjort för Grand Prix RPO Z7Us.
6

Använd hylsnyckel för att ta bort bromsok styrpinne bultar. Skjut bromsok bort av skivrotorn och hänga den i hjulhuset med ett litet gummiband eller tråd hängare, Låt inte bromsoket hänga från broms slang
7

bort bromsbeläggen. och shims från bromsoket. Kasta bort shims.
Montera nya bromsbelägg
8

Använd skiftnyckel för att rotera kolven medurs hela vägen in i bromsoket. Kontrollera att skårorna på kolven är vid 6 och 12 positionerna klockan. Det är en boot (gummitätning) runt kolvborrningen. Lyft tätningen inre kant och tryck ut eventuell luft. Sätt klippen bromsbelägg i bromsoket stöd.
9

Applicera ett tunt lager smörjmedel på de delar av inre pad som kommer i kontakt med bromsok kolv och montering områden. När du installerar bromsbeläggen i bromsoket stöd, se till förslitningsavkännare är nedåt och i framkant av rotorn när däcket roterar. Skjut bromsbelägg till stöd, hålla kanten metall skon mot våren änden av dynan klipp. Denna något böjer fjädern slutar och låter skårorna ingriper med stöd. Detta steg gäller inte för Grand Prix RPO Z7U.
10

Swing bromsok på plats över bromsbelägg och ersätta monteringsbulten. Återanslut fästet kabel och dra åt bulten till 32-ft.lb. (43 Nm). Ta bort muttrarna som håller rotorn på plats. För Grand Prix RPO Z7U, Skjut bromsok på plats på skivan rotorn. Återanslut kabeln parkeringsbromsen. Sätt i och dra åt bromsok bultarna till 44 fot lb (60 Nm).
11

Byt montering däck hjul. Sänk bilen till marken.
12

Pump på bromspedalen några gånger till sittplats bromsbeläggen. Gör detta innan du försöker flytta din bil.
13

Tillsätt vätska till huvudcylindern behållaren för att ersätta någon du tog bort innan du tog bort de gamla bromsbeläggen.
14

Season bromsbeläggen genom att endast mjuka stopp när du kör under den första veckan efter installation av nya bromsbelägg. Försök att inte göra något hårt stopp när du krydda bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56934.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.