Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort den främre Caliper av en Oldsmobile Aurora

bromsoken på Oldsmobile Aurora pressen an bromsbeläggen mot den snurrande skivan, eller rotor, för att bromsa eller stoppa fordonet. Med tiden kan dessa bromsok slitage eller skadas, vilket leder till ojämn eller dålig bromsverkan. För att undvika eventuella broms problem, inspektera, och byt vid behov, bromsok vid byte av bromsbelägg. Saker du behöver
Turkiet baster eller hand sifon
Däck järn
Jack
2 pallbockar
hylsa och spärrskaft set
butik trasa
Tvingfäste

Visa mer instruktioner
1

bort två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern med en kalkon baster eller hävert pump. Huvudcylindern är placerad på förarsidan bak i motorrummet och har en stor plast behållare ovanpå det.
2

Lossa, men ta inte bort, muttrarna på framhjulen med ett däck järn. Lyft framsidan av Aurora med domkraft och stödja den med pallbockar. Ta bort muttrarna helt och ta av hjulen.
3

Thread två av muttrarna på hjulet dubbar löst för att hålla rotorn på navet när bromsok har tagits bort.

4

Använd hylsa och spärrskaft för att ta bort skruvarna som håller bromsledningen till bromsoket. Avlägsna bromsledningen från bromsok, som passar över rotorn som en klämma. Anslut slangen med den butik trasa för att undvika vätskeförlust.
5

Placera C-klämman över bromsok med ena änden på framsidan av kolven. Komprimera bromsok kolv in i hålet genom att vrida handtaget på C-klämman inåt. Placera en tunn bit kartong över ansiktet av kolven för att förhindra skador på ytan.
6

bort bromsok montering bultar med en spärr och uttag. Ta bort bromsok från fästet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58951.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.