Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorerna på en 2003 Nissan Altima

Byta rotorerna på framsidan av din 2003 Nissan Altima är ett bra projekt att göra hemma. Uppgiften är enkel och gör jobbet själv kommer att spara kostnaden för en reparation räkningen från ett garage. Medan de främre bromsarna på de Altima användning rotorer och bromsok, de bakre bromsarna använda ett system trumbroms och är helt annorlunda att arbeta med. Replacement rotorer för din Altima finns tillgängliga från de flesta större bildelar butiker. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Lossa lug nötter på framhjulen för din Nissan med en rörtång, men inte ta bort dem från hjulbultarna ännu. Placera en domkraft under fronten på bilen och lyfta upp det från marken. Stötta bilen med en uppsättning pallbockar placerad under den främre hjulupphängningen.
2

Ta bort muttrarna från hjulet dubbar och sedan ta bort hjulen från bilen. Leta upp bromsok monterade på styrspindeln. Hitta de fyra bultarna på baksidan av bromsoket. De övre två är de bildspel bultar, de nedre två är bromsok fäste fästskruvar.
3

Ta bort de två bromsok fäste fästskruvar med en hylsa och spärrskaft, ställ skruvarna åt sidan och lyft oket och fästet rakt av rotorn. Stöd bromsok och fäste upp ur vägen, med hjälp av några tråd att hänga den på. Låt inte vikten av bromsok hänga mot broms slang eller skada uppstår på slangen.
4

Drag av rotorn från den främre navet och kassera den. Installera den nya rotorn på hjulbultarna och navet och skjut sedan bromsok och fäste tillbaka på rotorn och knoge. Montera fästbultarna och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft tills de är säkra.
5

Placera hjulet tillbaka på hjulbultarna och installera muttrarna. Dra åt muttrarna med en rörtång och sedan flytta till den motsatta sidan av bilen. Upprepa processen.
6

Höj framsidan av bilen av domkraften står med en domkraft. Avlägsna domkraften från under bilen och sänk domkraften tills bilen är säkert på plats. Dra åt alla muttrarna med rörtång nu att vikten på bilen är på hjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58014.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.