Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man lägger in ett litet block Chevy i en Jeep

AMC använde 304 kubiktum, V-8 motor i tidigare CJ-serien 4WD fordon. Senare modeller använde 2.5-och 4.0L motorer. Jeep motorer, medan tillförlitliga i standardform, är inte så kraftfull i nyare modeller. Lilla blocket Chevy motorer (SBC s), emellertid, kan utformas för att generera betydligt mer effekt. Även i standard-utförande formen, genererar en SBC mycket mer vridmoment. Förutom den extra kraft, byta en SBC tillför en hel del "wow-faktor" och är säker på att vända huvuden. En omvandling är inte utan komplikationer, dock, och adaptersatser är skyldiga att göra bytet. Saker du behöver
Chevy SBC motor och transmission
Engine ombyggnadssats
Större radiator
Avgassystem
Engine hissa
Visa fler instruktioner
1

hitta och köpa en motor och transmission. Motorn kan vara belägen vid en bärgning gård, ofta med en garanti. Var säker på att köpa en motor med alla tillbehör, fästen och enheter. Ett alternativ är att köpa en ny låda motor med alla anslutna tillbehör. GM TH 350 automatisk är ett bra val, men det är också möjligt att fortsätta att använda fabriken växellåda jeep manualen.
2

Köpa konverteringssats. Dessa kit innehåller vanligtvis nya motorfästen och fastsättning hårdvara. Förutom motorfästen, är planering krävs för överföring och 4WD överföringen. Om fabriken Jeep manuell växellåda används, är en klocka husadaptern krävs. Om en GM Automatisk växellåda används, då en adapter till Jeep överföring fallet för GM Transmission behövs, liksom en ny transmission tvärbalk.
3

Plan för andra överväganden , liksom. Två större objekt att planera för i omvandlingen är avgas-och kylsystem. Factory GM avgasgrenrör kan användas, men anpassade avgas rören måste monteras. Ett alternativ för ökad prestanda är avgassystem rubriker. Dessa är lätt tillgängliga från Ombyggnadssats tillverkare. Fabriken kylsystem (om det inte är i en tidig modell tidigare utrustad med en V-8) kommer sannolikt inte att vara tillräckliga för större motor. En eftermarknaden konvertering radiator bör installeras.
4

bort motorn med en motor hissa. Montera fästena konvertering och testa installera om motorbyten SBC. Följ konverteringssatsen tillverkarens instructions.There blir en hel del provmontering, några smärre ändringar här och där för avslut. Plan för flera resor till bildelar butiker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61973.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.