Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att ersätta en dålig Katalysator på en KIA Spectra

Byta en katalysator är dyrt, men det är speciellt så på Kia Spectra. Anledningen är att omvandlaren är en del av grenröret, och ersättande enheten säljs som en komplett enhet. Trenden bland tillverkarna är att placera omvandlaren så nära motorn som möjligt eftersom omvandlarna fungerar bara när de är varma. Spectra omvandlaren är lätt tillgänglig, omedelbart bakom avgasvärme sköld, och synlig så snart huven öppnas. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums socket set
Skruvmejselsats
Aerosol smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

Jack upp framför bilen och placera pallbockar under den nedre kontroll vapen. Sänk bilen och kontrollera att den är stabil. Spray aerosol smörjning på främre ljuddämparen bultar. De två främre bultarna fäster direkt till katalysatorn. Ta bort den främre och bakre bultar, dra den främre syresensorn och ta bort ljuddämparen genom att bända bort montering gummit.
2

Höj huven på bilen och ta bort fem skruvar som håller motorkåpan på plats och ta bort locket. Ta bort de fyra skruvarna som håller avgasskärmen grenröret värme på plats. Det finns åtta muttrar som fäster avgasgrenröret och katalysatorn till motorn. Spraya en liten mängd smörjmedel på varje mutter och vänta 10 minuter.
3

Ta bort de åtta muttrarna från pinnbultarna som håller fördelaren på plats. Ta grenröret och omvandlare montering och ställ den åt sidan. Installera den nya omvandlaren och grenröret genom att skjuta grenröret flänsen över pinnbultarna och installera muttrarna. Snug muttrarna åt ordentligt och från bilens undersida, montera nya packningar tillsammans med den främre ljuddämparen. Dra åt de fyra bultarna och använd en skruvmejsel för att bända montering gummit på plats igen. Anslut syresensorn.
4

Starta bilen och lyssna efter avgas läckage. Om det finns ingen, jack upp bilen och ta bort domkraften. Sänk bilen och utföra en provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60941.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.