Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar bromsarna på en 1970 Chevy C10

1970 Chevy C10 lastbilar utrustade med skivbromsklossar på de främre hjulnaven och skor broms på bakhjulet nav. Chevrolet har inte installerat den fyrhjulsdrivna systemet bromskloss på C-10 lastbilar fram till 1972. Bromsbeläggen är utformade för att stoppa lastbilen genom att applicera friktion till sidorna av broms rotorer. Bromsbackarna stoppa trucken genom att applicera friktion på insidan av bromstrumman. Byt bromsbeläggen eller bromsbackar innan bromskloss tjocklek är mindre än 1/8-tums. Saker du behöver
Däck järn eller rörtång
Jack
Fyra pallbockar
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet metrisk hylsnyckelsats
Flat- head skruvmejsel
bungee rep
Tvingfäste
Momentnyckel
Handhållna slägga
Broms-våren borttagning Tool Review Två nya bromsbelägg satser-Två nya kit bromsback

Visa fler instruktioner
Byt främre bromsbelägg
1

Park ditt 1970 Chevy C10 på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen.
2

Lossa muttrarna på alla fyra hjulen ungefär en fjärdedel av ett varv med ett däck järn eller lug skiftnyckel.
3

Jack främre änden av Chevy C10 upp och placera pallbockar under främre fästena. Sänk bilen på domkraften. Flytta uttaget på baksidan av lastbilen och uttaget den bakre änden uppåt. Placera den andra pallbockar under bakre fästena. Sänk bilen på pallbockar och lämna uttaget på plats.
4

Avlägsna muttrarna från alla fyra hjulen. Placera hjulen åt sidan för senare återmontering. Börja bromsprocessen pad ersättare på framhjulet på förarsidan.
5

Lossa och ta bort de två bildspel bultar från baksidan av bromsok med en spärr och en metrisk socket. Skjut en platt skruvmejsel mellan bromsskivan och den yttre bromsklossen. Den yttre bromsbelägget är på baksidan av bromsrotorn. Bänd bromsbelägget fram och tillbaka tills det finns tillräckligt med släck i tjocklek för att ta bort den från rotorn. Dra tjocklek av av rotorn och hänga den på en av fjädringskomponenter bakom hjulnavet montering med ett bungee rep.
6

Dra inombords bromsdynan ur insidan av bromsok. Den inre bromsbelägget är dynan som är motsatt den bromsok kolv. Skjut Tvingfäste runt baksidan av tjocklek och runt framsidan av den yttre bromsklossen. Sakta komprimera bromsbelägget mot bromsok kolv med C-klämman tills kolven är helt indragen inuti bromsoket. Avlägsna Tvingfäste och den yttre bromsbelägg från bromsoket. Sätt i de två nya bromsbelägg i bromsoket.
7

Inspektera broms rotor för skador. Bromsrotorn är den runda delen att bromsoket är monterad på. Inspektera rotorn för överdriven spårsvarvning och sprickbildning. Byt ut rotorn om skadan är överdriven, om skadan är minimal, har rotorn maskin-vänt. Om rotorn är oskadad, ingen åtgärd behövs.

Avlägsna bungee rep från bromsok och skjut bromsok över rotorn. Skruva fast de två bultarna glider tillbaka in i den bakre delen av bromsok. Dra åt bultarna ner ordentligt med Ratchet och uttag. Dra försiktigt ned bultarna med en momentnyckel och en metrisk socket till 25 foot-pounds.
8

Skjut hjulet på navet och skruva muttrarna på tight. Flytta till framhjulet på passagerarsidan och upprepa stegen ovan för att byta bromsbelägg.
Tillbaka den bakre bromsbackar
9

Flytta till bakhjulet nav på förarsidan och dra bromstrumman ut bromsbackarna med dina händer. Om trumman sitter fast, använd en handhållen slägga för att knacka på baksidan av trumman tills det är löst nog för att ta bort från bromsbackarna. Dra trumman av och lägg det åt sidan.
10

Ta bort alla fjädrar från de inre och yttre bromsbackarna med en broms-fjäder borttagningsverktyg. Det finns två broms sko returfjädrar på toppen av bromsbackarna och en broms sko nedhållarfjäder nära bottnen av bromsbackarna. Skjut borttagningsverktyg över fjädrarna och vrid moturs för att ta bort fjädrarna. Dra bromsbackarna isär och dra skorna fria från hjulnavet. Placera de gamla skorna åt sidan. Knacka klippen fjäderhållare ur varje bromsback med handhållen slägga.
11

Installera alla nya tillbehör bromsback föreskrivs i den nya bromsvajer kit till de nya bromsbackar. Placera bromsbackarna tillbaka på hjulnavet. Re-klipp alla fjädrarna med broms-våren borttagningsverktyg. Kontrollera att toppen av varje bromsback är mot de översta kanterna på hjulcylinder. Inspektera broms trumman för skador såsom sprickor eller brott. Skjut bromstrumman under de nya bromsbackar. Om trumman inte kommer att gå över de nya bromsbackar, justera bromsbackarna att dras med justerskruven bromsvajer. Använd en platt skruvmejsel för att vända växlarna på bromsjusteringsanordning moturs tills bromsbackarna är tillbakadragna nog för trumman att passa över de nya bromsbackar. Skjut trumman på plats över bromsbackarna.
12

Skjut hjulet över trumman och skruva muttrarna på tätt. Flytta till det bakre hjulnavet på passagerarsidan och upprepa samma procedur som beskrivs i detta avsnitt för att byta bromsbackarna.
13

Jack baksidan av lastbilen upp och ta bort domkraften. Sänk trucken till ytan och ta bort jack. Skjut domkraften under främre delen av lastbilen och lyfta lastbilen för att underlätta avlägsnande av domkraften. Sänk bilen till marken. Starta motorn. Dra runt motorn och tryck på bromspedalen in och ut flera gånger för att placera de främre bromsbelägg till rätt avstånd på varje broms rotor. Provköra C-10 i ett säkert område för att kontrollera funktionen hos de nya bromsbelägg och nya bromsbackar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59114.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.