Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort locket Timing Belt i en 1989 VW Fox

Den 1989 Volkswagen Fox använder en kamrem att vevaxeln och kamaxeln vänder i harmoni. Denna kamrem skyddas av en kamrem lock, som är gjord av plast och finns i två bitar. Om du behöver ta bort eller byta kamremmen på Fox, måste du ta bort detta skydd. Detta kan vara svårt att göra om du inte vet var de bultarna är, men jobbet kan göras hemma med några grundläggande verktyg. Saker du behöver
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
obestämd nyckel satt
Jack
2 pallbockar
Däck järn
stjärnskruvmejsel
Hex-head nyckel set
Visa fler instruktioner
1

öppna huven. Leta generatorn, som är bredvid luftkonditionering linjer och bältet systemet på passagerarsidan av motorn. Lossa justeringsskruven på generatorn genom att vrida skruven moturs med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Skjut generatorn mot motorn så att remmen lossnar, dra sedan av remmen från generatorn och andra tillbehör.
2

Håll vevaxeldrevet bult på motorn med 3/8-tums Ratchet och uttaget, sedan skruva isär remskivan från motorn med en skiftnyckel.
3

Unbolt övre transmissionsremmens plåt från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra av det övre locket med händerna.
4

Sätt på parkeringsbromsen. Lyft framsidan av Volkswagen Fox med domkraften, sätta pallbockar under ramen och sänka bilen på läktaren. Unbolt passageraren hjulet sida fram med däcket järn och ta bort den från bilen. Ta bort stänkskyddet på insidan av stänkskärmen väl med stjärnskruvmejsel.
5

Unbolt nedre transmissionsremmens plåt från motorn med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Använd ett hex-huvud för att ta bort bulten ligger inne i lilla hålet ovanför den exponerade kedjehjulet. Dra bort luckan från kamremmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61415.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.