Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en Ford Intake Plenum

Intaget plenum på en Ford bil eller lastbil förbinder spjällhuset på insuget. Kamrarna finns på bränsleinsprutade fordon, och för det mesta, byt förgasaren en gång hittade på förgasarmotorer. Byta intaget plenum på en Ford kan vara nödvändigt på grund av skador på befintliga utrymmet, eller som en motor prestandaförbättringar genom att installera ett stort plenum och spjällhuset. Saker du behöver
Platt-head Ratchet skruvmejsel Mössor och förlängning
8mm och 10mm uttag
skiftnyckeln
Visa fler instruktioner
1

bort batteriets minuspol från bilbatteriet. Placera batteriets minuspol ur vägen, så det kommer inte oavsiktligt svänga tillbaka och peka på negativa polen på batteriet.
2

hjälp av en platt skruvmejsel, ta bort klämmorna från luftintaget röret vid spjällhuset, och i luften rutan. Lossa gummislangar från insugningsröret för hand. De gummislangar passar endast i sitt ursprungliga läge, så markera att slangarna är onödigt.
3

Koppla loss PCV, IAC och TPS slangar från spjällhuset hand. Den platt skruvmejsel kan krävas för att hjälpa bända slangarna från spjällhuset portarna. De två elektriska kontakterna från spjällhuset genom att koppla bort dem från deras kontakt
4

Haka och lägg dem åt sidan.

5

Lossa skruvsäkringssystem EGR-ventilen till plenumet. Bulten är vanligtvis en 10mm bult och mutter som kan tas bort med en 10mm hylsnyckel.
6

Ta bort de fem skruvarna som håller intaget plenumet till insugningsröret. En hylsnyckel och utsträckning, tillsammans med en 8mm uttag, kommer att nå var och en av bultarna för borttagning. Med de fem bultarna ur vägen, lyft plenumet från motorn.
7

Ställ nytt plenum på plats och installera de fem 8mm bultar med uttaget och förlängningen. Dra åt bultarna till ca 25 foot-pounds.
8

Anslut EGR-ventil med 10mm bult och dra åt med hylsa och spärrskaft.
9

Återanslut PCV, IAC och TPS slangar till sina respektive lägen genom att trycka på dem för hand. Sätt tillbaka de två elektriska kontakterna.
10

Installera röret luftintaget genom att skjuta på änden på spjällhuset i ena änden, och luften låda i den andra. Dra åt de två klämmor med en platt skruvmejsel.
11

Installera gummislangar i luftintaget röret bort tidigare under röret demontering.
12

Installera negativa batteri leda till batteriet och dra åt terminalen med lämplig nyckel tills terminalen ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60940.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.