Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att montera en motor på ett stativ

Att bygga en motor är ett svårt arbete, och för att verkligen kunna komma åt alla sidor av motorn, är en motor står det bästa sättet att gå. Det finns massor av olika motorer där ute, och massor av olika konfigurationer, men för den här artikeln kommer vi att använda en Chevrolet 5.7L V8 med en automatisk växellåda som exempel. Saker du behöver
EngineEngine standBolts (3/8-16 X 5)
Visa fler instruktioner
1

först bort motorn från fordonet. Detta innebär att koppla alla kablar, samt unbolting avgaserna och fästen motor. Fäst motorn på en motor hissa, och lyft motorn ut ur fordonet.
2

Med motorn på ett säkert sätt avlägsnas från fordonet och motorn hissa sänks så att motorn är på marken, startar avlägsnande av transmissionen. Detta kan göras genom unbolting inspektionsluckan på botten av transmissionen och att ta bort bultarna som fäster momentomvandlaren till svänghjulet. Sedan kan du skruva isär bellhousing bultarna från motorn, som kommer att skilja transmissionen och motorn.
3

Förbered motorn montern. De flesta motorer står har fyra justerbara armar med långa bulthål. Det är där motorn kommer att montera på motorn montern, med hjälp av de 3/8-16 bultar som kan plockas upp på någon järnaffär. Om bultarna är inte en 3/8-16 mönster, ta en av de bellhousing bultarna till järnaffären och plocka en annan bult som har samma diameter och gängstigning. Helst ska bulten vara tillräckligt lång för att gå igenom de motorfästen stå och gå minst en tum i motorblocket.
4

Lyft motorn med motorn hissa och flytta den mot motorn montern . Avlägsna sprinten i den bakre delen av motorn stå och ta bort Svängmontering på motorn montern som armarna bifogas.
5

Använda 3/8 bultar, kör dem genom motorfästen stand och skruva dem in i motorn där överföringen var monterad vid blocket. Det finns fyra armar, så montera två av dem lite på motorn och spärra den andra två upp högre.
6

Justera armarna på motorns stativ monteras så att den svängbara centrum är centrerad på svänghjul. Genom att göra detta kan du se till att motorn är balanserad på stativet.
7

Sänk motorn med motorns stativ mounts fäst lägre till marken så det är samma nivå som motorn står sig. Skjut cirkulära svängbara mitten av fästet i motorn montern.
8

långsamt sänka motorn hissa så att motorn står börjar stödja vikten av motorn. Dubbelkolla alla fästen och vara säker på att motorn står låses på plats. När du är säker på att motorn montern kan stödja vikten av motorn, koppla ur lyften. Nu motorn är monterad på motorn stå och kan vridas runt för att komma åt alla sidor av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59890.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.