Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning av en 1962 Corvette Motor

1962 Corvette motorstorlek ökades från 283 cubic-inches till 327 cubic-inches. Det var också det sista året för den fasta bakaxeln. 1953 till 1962 historiskt anses vara den första generationen av Corvette och fortfarande mycket populära bland entusiaster. Ett original motor, med matchande produktion siffror som har autentiserats till fordonet, är mycket sällsynt och mycket värdefull. Saker du behöver
3/8-socket ställa
Wrench in
kompressionsmätare
Visa fler instruktioner
1

Verifiera motorn via koder Motornummer , den motorstyrka och antalet produktionsenheter. År 1962 var 14.531 Corvetter tillverkas. Värdet av de få kvarvarande modellerna skyrockets när motorn är original, intakt och omodifierad. Om motorn inte är äkta och i allvarliga förfall, ersätta den med en ombyggd off-the-shelf motorn är en möjlig lösning. Om motorn är giltig, bör stor försiktighet användas för att reparera problem.
2

Ta bort alla tändstift. Installera en kompressionsmätare i en av de åtta tomma hålen och notera platsen. Veva runt motorn i 5 sekunder. Kompressionen mätare ska läsa 125-lbs till 130-lbs. Upprepa denna process för varje cylinder. De värden ska ligga inom högst 10 procent av varandra. Om inte, har motorn inre skador och behöver repareras.
3

bort ventilkåporna och inspektera ventilen rocker-armar, ventilfjädrar och push-stavar. Nivån på underhåll av motorn kan delvis bedömas av renlighet och nivån av kolavlagringar på detta område, såväl som villkor för undersidan av ventilkåpor. Kolavlagringar är ett problem och motorns inre behöver repareras.
4

Tappa av oljan och ta bort filtret. Känn oljan mellan två fingrar för grynighet. Grynighet indikerar kolpartiklar, vilket innebär att motorn behöver repareras. Montera ny olja och ett nytt filter. Starta motorn och lyssna efter eventuella onormala stötar eller tickande ljud. Om missljud förekommer motorn behöver repareras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60818.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.