Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man lägger Bakbroms på en 1995 Nissan Maxima

Den 1995 Nissan Maxima är en pålitlig 4-dörrars sedan. Men om dina bromsar skrikande, gripa, eller tvära, sedan dess tillförlitlighet avtar. Ändra bromsarna är väl värt den tid och energi, med tanke på att det tar vanligtvis mindre än 90 minuter och kräver väldigt lite fysisk ansträngning. Dessutom är de pengar du sparar genom att göra det hemma betydande, vanligtvis ett par hundra dollar. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Däck järn
rep eller ett bungee rep
block trä
Hylsnyckelsats
Bromsok komprimering C Tool Review -clamp
Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Använd däck järn för att lossa (inte bort) varje öra på varje bakhjul. Du kan lossa dem var och en till två hela varv.
2

Placera domkraft under en robust sektion av undersidan av den bakre delen av bilen. Jack det upp tillräckligt för att kunna placera en pallbock under. Upprepa för båda sidor. Se till att placera träklossar framför varje av framdäcken.
3

Ta klackarna från varje däck och ta bort däcken själva.
4

Använd hylsnyckel för att ta bort skruvarna som håller huset bromsbelägg till rotorn. Använda bungee rep eller lina, knyt höljet på undersidan av bilen, så att ingen stam är på bromsledningen (den lilla svarta slangen skjuter ut från bromsbelägg bostäder).
5

bort bromsbeläggen. Bromsbeläggen ska helt enkelt glida ut.
6

Komprimera bromsoket. Bromsoket är cylindrisk kolv i bromsbelägg bostäder. Detta kan göras på tre olika sätt. Du kan helt enkelt använda dina händer för att komprimera bromsok. Du kan använda en C-klämma för att komprimera bromsok. Även om tjockleken inte kommer helt enkelt komprimera (om den har en horisontell skåra på det) du kommer att behöva använda bromsoket kompression verktyg (som kan köpas eller lånas på din lokala Biltema).
7

Sätt de nya bromsbelägg i spåren från där de gamla togs bort. Bromsbelägg är universella så det spelar ingen roll vilken sida du sätter dem på, så länge som en hel boxed set används för varje sida. Du vill ha den grova "broms material" inåt.
8

Byt bulten som håller huset på efter den är tillbaka på plats. Sedan tillbaka dina hjul. Sänk bilen med domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57655.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.