Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

350 Chevy Kamaxel Installation

Byta kamaxel på ett litet block Chevrolet 350 motor är ett projekt som kräver metodiskt demontering, inspektion och montering av många delar på motorn. Eftersom kamaxeln och lyftarna är interna komponenter, kommer flera yttre delar måste tas bort först för att slutföra denna uppgift. Dessutom måste stor uppmärksamhet ägnas, vid ominstallation av reservdelar, för att motorn ska fungera korrekt efter slutförandet av swap. En ren, organiserad arbetsyta är till hjälp i detta avseende. Saker du behöver
Byte kam och lyftare
Top-end och timing set Packningsatserna
Verktyg (inklusive balansaxel och vevaxel timing gear avdragare) katalog Motor Vätskedräneringskran kastruller
oljebyte motor och kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Säkra bilen hjulen med klossar eller i parkeringsbromsen så att det inte kommer att röra sig medan du arbetar med /under den. Tappa av oljan och kylvätskan. Ta bort kylfläkten svepning från kylaren. Observera att på vissa fordon med litet spelrum mellan kylaren och framsidan av motorblocket, kommer kylaren också behöver tas bort. Låt under minst 24 inches av rummet så att kamaxeln kan skjutas framåt ur motorblocket. Ta bort alla bälten och tillbehör fäst på framsidan av motorn så att transmissionskåpan kan tas bort. Detta kan innefatta parentes för servostyrning, elektriska och A /C-system. Ta vattenpumpen. Efter avlägsnande av harmonisk balansaxel bult, använd en harmonisk balansaxel avdragare för att skjuta balancer bort av vevaxelns nos.
2

Koppla bort alla slangar och vakuum /elektriska ledningar så att distributören och insugningsrör /förgasare kan tas bort. Avlägsna distributören bulten och lyft distributör uppåt och ut ur motorn. Avlägsna bultarna insugningsröret och lyfta insugningsröret /carb av motorn. Avlägsna bultarna ventilkåpan och omslag. Lossa alla bultar rocker arm stud och avlägsna stötstänger (det finns åtta per sida på 350 V-8 motor). Avlägsna bultarna transmissionskåpan. Ta bort flera av de främre bultarna oljetråget och lossa de återstående bultarna så att framsidan av oljetråget kan sänkas för att medge transmissionskåpan tas bort.
3

bort kamaxeln drevet skruvar bort då drevet så att kamkedjan kan tas bort. Sätt tillbaka kamaxeldrevet. Ta bort kamaxel lyftar från motorn (ovansidan, från lyften dalen). Skjut försiktigt kamaxeln framåt och ut ur motorblocket. Var säker på att balansera och stödja vikten av kammen helt tills det är säkert ur motorn för att undvika skrapning /skada kamaxelns glidlager.
4

Montera kamaxeln drevet på den nya kammen och smörj ersättande cam. Följ tillverkarens rutiner installation glidmedel för kamnäsor och lyftar för att undvika kamaxel skador vid omstart av motorn. Skjut försiktigt kamaxeln i motorn tills den är helt införd. Ta bort kamdrev så att kamkedjan kan installeras, och se till att tidpunkten markerar på både kam och vev kedjehjul justera vid sin närmaste punkt. Dra åt kamdrev bultarna till rätt moment värde. Sätt lyftarna i lyften borrningarna. Sätt tillbaka tryckstängerna och pre-load av ventilglappet enligt kammens tillverkarens instruktioner.
5

Sätt tillbaka transmissionskåpan med nya packningar och sätt tillbaka oljetråget till den nedre delen av transmissionskåpan. Byt ut alla externa komponenter på framsidan och övre änden av motorn i omvänd ordning de togs bort. Byt motorns alla vätskor till rätt nivå. Efter omstart, vissa kamaxlar (platta ventillyftare mönster) kräver att motorn kan köras i 20 till 30 minuter vid 2000 rpm eller mer för att bryta i kamaxeln. Starta motorn efter cam tillverkarens anvisningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60918.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.