Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Auto Disk Brake Repair Information

Skivbromsar är den vanligaste bromsen slag som används på personbilar och lätta lastbilar i dag. Reparera detta system är en enkel operation, men det finns några varningar av information att vara medveten om. Systemet består av en skiva bromsok, rotor (eller skiva), bromsbelägg och slammerförhindrande klipp kallas hårdvara. Skjutmått

Tjockleken är den hydrauliska delen av systemet och ger den klämkraft som behövs för att bromsa eller stoppa fordonet. Det består av bostäder, bromsok kolv, kvadratiska tätning och damm boot. Torget skuren tätning är nyckeln till riktig skivbroms funktion

. Eftersom bromsen tillämpas, tätningen böjer med kolvar rörelsen. När bromsen släpps, rätar tätningen tillbaka upp och drar kolven delvis tillbaka in i hålet i huset. Detta eliminerar gnidning av dynorna på rotorerna och onödig förslitning av dynorna. Men under tiden tätningen blir hårt från normal värme cykling, och även om det inte kan läcka, kommer det inte böja det sätt det borde. Förtida pad slitage kan uppstå på grund av detta. Den enkla fix för detta problem är att byta ut eller bygga om bromsok med varje utfört broms jobb. Addera Rotorer

broms rotorer (eller skivor) är den runda metallskiva- formade delar som bromsok klämmer kuddar på att bromsa bilen.

Vanliga problem förknippade med rotorer inkluderar buller och vibrationer som orsakas av varp. Detta varp brukar kallas slut och kan elimineras genom ytrenovering rotorerna. Det finns minsta tjocklek specifikationer för varje rotor som måste följas vid renovering. Bearbetning kräver avlägsnande av metall, och efter det att metall avlägsnas, måste rotorn fortfarande vara tjockare än minimum. Om inte, någon gång under livet av dynorna, kommer rotorn att vara tunnare än vad som är säkert att använda.
Hårdvara
p Det finns tre typer av hårdvara som används i skivbromsar, men de alla tjänar samma syfte. Syftet är att isolera och absorbera vibrationer. När vibrationer förekommer i skivbromssystemet, ljud som skrikande och skramlande förekomma också.

De tre typerna är slide shims som ger plattan en slät hård yta att röra sig på, dynan shims som pinnar eller klipp till dynan och isolerar den från oket, och fjäderklämman som monteras mellan okhuset och dynorna för att absorbera vibrationer. Byte hårdvara bör användas då och då för att återställa deras funktion som de bär.
Mattor

Bromsbelägg finns i tre varianter på personbilar och lätta lastbilar.

organiska bromsbelägg används på äldre bilar. Dessa kuddar består av partiklar av brons och organiskt material som asbest och kol. Dessa kuddar arbeta i en lägre relativ värmetal än de andra. Vissa bak skivbromssystem applikationer använder organiska föreningar samt.

Halvmetalliskt bromsbelägg består av brons, liksom andra metaller och konstgjorda fibrer som aramid och kevlar. Förmågan hos dessa kuddar för att arbeta vid en högre temperatur intervall är därför de används på de nedskurna bromssystem av sena modellbilar.

Många nyare bilar använder en keramisk pad, och byte kuddar av denna design är tillgängliga för flesta applikationer. Deras fördel är den höga värmen de tål och tyst drift. Broms damm minskas men inte elimineras, och dammet dessa kuddar genererar är ljusgrå till färgen, så det visar inte så illa som det mörka svarta dammet av halvmetallisk.
Sammanfattning

förstå dessa några saker om skivbromsar kommer att gå en lång väg för att hjälpa till att hålla ditt fungerande bromssystem som den var utformad för. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57338.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.