Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

MK3 Volkswagen GTI bakbroms Rotor Installation

Om du märker din MK3 Volkswagen GTI inte längre bromsar effektivt och gör en skarp gnisslande ljud varje gång du trampar på bromsen, är det sannolikt dags att byta broms rotorer. Installera en ny broms rotorer är en relativt enkel process som kan göras med hjälp av ett fåtal vanliga verktyg. Den genomsnittliga amatör mekaniker kommer att kunna ta bort och installera en ny broms rotor med relativ lätthet i några timmar tid. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Jack
2 Jack står
lug skiftnyckel eller däck järn
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Stor vattenpump tång
Gummiklubba
Spetstång
Liten brytjärnet Flighter Long 3/8 "spärrnyckel med förlängning
Sprint
bungee rep
Brake Parts rengöringsspray
Shop trasor

Visa mer instruktioner
1

Parkera MK3 Volkswagen GTI på en plan yta. Jack baksidan av bilen upp och fäst den på plats på pallbockar. Utrusta skyddsglasögon innan du börjar arbeta på bromsarna för att förhindra irritation och skador.
2

Lossa och ta bort hjulet klackarna med en rörtång eller däck järn. stadigt greppa ratten med båda händerna och dra bort den från bilen för att komma åt bromssystemet. Inspektera rotorn. Om du märker någon svår ärrbildning, slitage, skevhet eller rost, måste du ersätta det.
3

Grip fast locket ligger i centrum av hjulupphängning med stora tång vattenpump och försiktigt dra bort Försök inte krossa eller skada den,. om det är ovanligt envis, försiktigt hjälpa den på traven med en liten brytjärnet
4

Lossa och ta bort båda. de övre och undre bromsok bultarna med en 13 mm hylsa och hylsnyckel. Dra försiktigt bromsoket bort av sina fästen, betala extra uppmärksamhet inte vikas eller skadas linjen bromsvätska. Häng bromsoket ur vägen med ett gummiband. Låt aldrig ok att hänga fritt av bromsvätska linjen.
5

Lossa och ta bort de två skruvarna som håller bromsok montering på plats med hjälp av en 8 mm insex hylsa fäst en förlängd spärrfunktion. Dra bromsok montering av rotorn och ställ den åt sidan
6

Ta bort sprinten som håller rotorn på plats genom att bända loss det med en tång nål näsa kassera omedelbart den gamla sprinten i papperskorgen..; Återanvänd inte det. Grip sprinten muttern med en tång vattenpumpen och lossa den med handkraft och ta bort den för hand.
7

Grip rotorn med båda händerna och dra bort det från axeln plattan. Om det är extremt envis, slå på baksidan av rotorn med en gummiklubba för att hjälpa den på traven. Var noga med att inte låta det falla på marken.
8

Rengör ny rotor med broms delar rengöringsspray. Torka bort överflödigt rengöringsmedel med en ren butik trasa. Skjut in den nya rotorn på hjulmonteringen tills den ligger jämnt mot axeln plattan. Skruva sprinten muttern på plats och sätta i en ny saxpinne för att hålla rotorn i plats.
9

ihop bromssystemet i omvänd ordning mot demonteringen. Montera tillbaka hjulet och fäst den på plats med hjul klackar. up Jack bilen, ta bort domkraften och sänk bilen till marken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58821.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.