Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 2001 Mazda 626 s främre bromsbelägg

Byta främre bromsbelägg på en 2001 Mazda 626 kommer att möjliggöra större bromskraft och minskad stoppsträcka. De främre bromsarna tar på omkring 85 procent av all den press när det gäller att stoppa bilen. Byte av främre dynorna när de bär garanterar en säkrare resa. De material som behövs för detta projekt finns på alla Biltema. Ersättning bör inte ta mer än tre timmar om du är en auto underhåll nybörjare. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Nya bromsbelägg
Stor skruvmejsel
1 burk aerosol broms delar renare
1 tub eller förpackning bromsfett eller bromsok Lube fett
2-tons domkraft eller större
2 pallbockar
Däck järn
Extension bar för 3/8 spärrskaft
Vridmoment bar eller momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Lyft fordonets front. Ställ pallbockar under styrarmarna på båda sidor av fordonet. Ta bort hjulen från bilen med ett däck järn.
2

Ta bort bromsok montering bultar på baksidan av bromsok med en 3/8-tums enhet Ratchet och uttag.
Sida 3

Skjut bromsok halvvägs utanför bromsen. Kil en skruvmejsel mellan baksidan av rotorn och det bakre bromsbelägg. Bänd skruvmejseln inåt, mot hjulhuset, för att komprimera bromsok helt.
4

bort bromsoket och ställ den ovanpå den lägre länkarm eller styrstag slut. Låt inte bromsoket hänga fritt. Det kan skada slangen gummi broms eller bromsok slangkoppling.
5

bort de gamla bromsbeläggen. Smörj de yttre spetsarna på nya bromsbelägg 'metall fästplatta med broms glidmedel eller bromsok fett. Sätt i de nya dynorna i bromsoket monteringsfäste. Bromsok monteringsfäste är fästet som sveper runt bromsrotorn och håller bromsok och bromsbelägg i läge.
6

Smörj baksidan av uppbackning bromsbelägg plattor med broms glidmedel eller bromsok fett. Smörj dessa plattor kommer att ta bort inledande partiklar broms damm och minska risken för bromsgnisselförebyggande eller gnisslar.
7

Skjut komprimerade bromsoket över nya kuddar. Smörj bromsok bultar med broms glidmedel eller bromsok fett. Smörjning dessa bultar kommer att tillåta oket att glida in och ut enklare, och möjliggöra ännu bromsa slitage på båda sidor av rotorn. Dra bromsoket monteringsbultarna mellan 65 och 80 foot-pounds av vridmoment. Använd en förlängning bar över din spärr för extra vridmoment vid behov. Spraya hela bromsaggregatet ner med broms delar renare för att ta bort fett från fingeravtryck och överskott broms glidmedel eller fett.
8

Upprepa steg 2 till 7 för att ersätta den andra uppsättningen av bromsbelägg. Låt den andra sidan av fordonet i takt medan du utför den första ersättningen så att du kan få en visuell referens om hur bromsarna ska se ut när den är helt ihop.
9

tillbaka hjulen när den andra sidan av bil är klar. Torque hjulmuttrarna mellan 85-100 fot-pounds av vridmoment. Använd en momentnyckel bar eller momentnyckel om det är tillgängligt. Sänk fordonet.
10

Pump bromspedalen upprepade gånger tills du har en fast bromspedalen. Utför detta steg innan du försöker starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58348.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.