Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man lägger Bromsbelägg på en 2001 Ford Escape

De bromsbelägg på en 2001 Ford Escape är utformade som de flesta andra system Skivbromsar: När materialet slits ner till fästplattan, kommer den att börja skrika och kräva ersättning. Ford Escape har fyra hjul skivbromsar, med en anti-låsmekanism för att undvika låsning och förlust av kontroll. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan byta alla fyra uppsättningar av bromsbelägg och lufta ledningarna i ungefär en och en halv timme. Saker du behöver
DOT-3 broms Socket vätska
ställa
Jack
Jack står
rörtång
Anti-squeal spraya
C-klämma eller vice grepp

Visa fler instruktioner
1

Jack upp Escape och ta bort hjulet av bromsbeläggen bytas. Placera bilen på en pallbock och ställa domkraften och hjulet åt sidan.
2

Unbolt och ta bort bromsoket genom att vrida de två bakre skruvarna i en moturs riktning. Tjockleken kommer att glida bort av rotorn, och dynorna kommer att komma ut för hand, eftersom de inte är säkrade. Tjockleken bör vara bunden med C-klämma eller vice grepp så att det inte expanderar.
3

Byt ut elektroderna genom att ställa dem i bromsoket, sedan placera bromsok tillbaka i position på rotorn. Klämman kommer i vägen, så ta bort det en sekund eller två innan du placerar bromsoket. Få bromsok på rotorn snabbt, eller det kommer att expandera för långt och kräver kraft för att skjuta igen
4

Säkra bromsoket genom att vrida de bakre medurs bultarna.
5 < p> Lossa luftningsnippeln på baksidan av bromsok genom att vrida det moturs. Bromsvätska kommer att läcka ut långsamt. Pop locket på huvudcylindern och häll i bromsvätska samtidigt som du trycker på bromspedalen. Med bröstvårtan öppet, kommer vätskan rinna ut och kommer att kontinuerligt ersättas med nya vätska i huvudcylindern. När det inte finns någon luft i ledningarna, och den vätska som kommer ut ser ren, vrid bröstvårtan i medurs riktning för att stänga linjen. Fyll huvudcylindern till hela linjen och sätt på locket. Bromsledningen till att bromsok nu "blödde."
6

Applicera en snabb explosion av anti-squeal spraya på baksidan av dynan - aldrig fram - genom hålen i oket för detta ändamål. Sprayen är ett lätt lim med grafit, och kommer att hålla dynorna till bromsoket för att förhindra damm från att buller.
7

tillbaka hjulet och sänk Escape ned från domkraften.

8

Upprepa proceduren för de återstående bromsbelägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57821.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.