Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en drivrem på en Ford Fiesta

Ford Fiesta har funnits sedan 1970-talet. Byggd som en kompakt bil, har det varit en stapelvara i Europa och Sydamerika under de senaste decennierna, och Fiesta gör comeback i amerikansk med en 2010 modell. Men oavsett om det har en äldre modell eller nyare Fiesta, har du fortfarande att fixa det vid tillfälle. Detta inkluderar drivremmen, väsentliga i att driva luftkonditionering, servostyrning pump och motor fans kylvätska. Saker du behöver
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att bandet är i kontakt med remskivorna och att det är i bra form. Bältet ligger vid framsidan av bilen. Om det är för löst, sliten eller sliten, behöver den bytas ut.
2

Ta bort den gamla remmen. Använd en skiftnyckel för att lossa skruvarna för generatorn, där skivorna finns. Lossa skruvarna kommer att orsaka remskivorna för att lossa.
3

Skjut generatorn mot motorn och flytta remmen från generatorn remskivorna.
4

Ta gamla remmen till en Biltema och matcha det med det nya bandet du köper. Det är viktigt att ha den exakta storleken på nya remmen i förhållande till den gamla remmen.
5

Placera den nya remmen på genom att glida den över trissan. Bandet kommer att passa över trissan fälgar med remskivan fortfarande lös på generatorn montering.
6

Spänn remmen och dra sedan generatorn bort från motorn. När remmen är spänd, dra åt skruvarna tills de är täta. Kontrollera att remmen är tätt runt remskivorna och att den inte kan glida av.
7

Kontrollera återigen spänningen av remmen. Kör motorn i 10 minuter. Stäng av den och kontrollera remmen. Om det fortfarande är tätt runt remskivorna, är ditt jobb gjort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58240.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.