Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man identifierar gjutet eller smitt - Steel Böjaxlar

Medverkande vevaxlar används typiskt i låg - hästkrafter applikationer . De är de minst dyra att producera och avveckla i alla men högpresterande fordon . Stål vevaxlar kan hantera mycket mer vridande kraft och högre varvtal än en gjuten vevaxel . En gjutjärn vevaxel är tillverkad i en form , varefter den är installerad i en svarv och maldes till specifikationerna. Ett stål vev är smidda och vred och hamras in formen . Instruktioner
1

Titta på motvikterna på veven . En stor delningslinje med slipning märken på det är ett tecken på ett smitt stål vev. Det beror på att det var falskt och böjd i formen . Den gjutjärn vev kommer alltid att ha en mycket tunn rak linje på motvikterna . Det visar var vevaxeln separerades från formen. Den tunna linjen är skiljelinjen mellan formhalvorna .
2

Läs gjutning siffror och kontakta återförsäljaren för bekräftelse. Leta efter en motor med fyra bultar ramlager och du kommer mycket sannolikt har hittat ett smitt stål vev . Mest alla fyra - bolt - huvudmotorer var prestanda motorer som inkluderade ett smitt stål vev .
3

Titta noga på ytan av veven . En smidd vev har en relativt slät yta , medan en gjutjärn vev har en koppärrig utseende och en grov yta .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62217.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.