Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar broms rotorer på en 2003 Impala

De broms rotorer på 2003 Chevrolet Impala är den viktigaste komponenten i att stoppa bilen när du bromsar. Bromsbeläggen glider mot bromsrotorn tills bilen stannar. När bromsbeläggen slits ner, kommer de att börja lämna spår på motstående av bromsrotorn. När bromsen rotorer blir räfflad, kommer de att behöva ersättas. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
3/8-tums spärrnyckel
9/16-inch socket
platt skruvmejsel
Klädhängare
Byte rotor
Visa fler instruktioner
1

Parkera 2003 Chevrolet Impala på en plan yta och ställ in nödbromsen.
2

Jack framför Impala upp och placera pallbockar under ramen järnväg bakom varje framdäcket. Sänk Impala på pallbockar.
3

Ta förarsidan däck med en rörtång. Vrid muttrarna moturs för att lossa och ta bort klackarna.
4

Skjut hjulet i navet. Ta bort de övre och undre bromsok montering bultar på baksidan av bromsok med en 3/8-tums enhet ratchet och en 9/16-inch socket. Vrid åt bultarna moturs för att lossa och ta bort.
5

Skjut en platt skruvmejsel mellan bromsbelägg och bromsok kolv. Bänd bromsbeläggen mot bromsok kolv tills kolven är helt komprimerad.
6

Skjut bromsoket av av den övre delen av bromsrotorn. Häng bromsrotorn upp på staget eller ramen med en galge så att det inte hänger från bromsledningen.
7

Skjut rotorn rakt ut från hjulnavet. Bromsrotorn på 2003 Chevrolet Impala kan dras rakt ut av klackarna. Den nya bromsrotorn över klackarna och på hjulnavet
8

Slide.
9

Unhang bromsoket och skjut den över toppen av den nya bromsrotorn. Skruva fast den övre och nedre bultar tillbaka och dra åt dem med Ratchet och 9/16-inch socket.
10

Skjut tillbaka hjulet på navet montering och skruva åt muttrarna igen. Vrid muttrarna medurs.
11

Jack Impala upp och ta bort domkraften från under bilen. Veva Impala och pumpa bromsarna till sitsen och justera bromsbeläggen till den nya bromsskivan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57888.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.