Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ändrar jag skivbromsar på en '92 Ford Ranger?

Byta bromsbelägg på Ford Ranger är inte ett svårt projekt. Det tar bara ca 30 minuter att byta bromsar på varje hjul och du kan göra det i din uppfart. När du ändrar bromsbeläggen, se till att du inspektera rotorerna att kontrollera skador. Om det finns spår, hack eller andra skador på ytorna, kan de orsaka dina bromsbelägg slits ut i förtid. Saker du behöver
Turkiet Baster
dräneringskärlet
stoppklossar
Automobile jack
stödbenet
bromsok kolv Tool Review Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Park Ranger på en plan yta och stäng av nyckeln. Öppna motorrummet och lokalisera cylindern huvudbromscylinderns på baksidan brandväggen. Det är på förarsidan av lastbilen. Lyft av locket och sifon ungefär hälften av bromsvätska med Turkiet baster. Placera vätskan i tråget för att återvinna det senare.
2

Placera stoppklossar bakom de bakre hjulen på lastbilen. Höj Ranger med bil uttaget. Placera en domkraft stå under den nära fästpunkten och höja den till ramen. Ta bort muttrarna med rörtång. Ta av hjulet från trucken. Addera 3

bort bromsok bultar med hylsa och spärrskaft. Ta bort bromsbeläggen från bromsoket. Sätt kolven verktyget och dra åt den tills bromsok kolv är inne i huset. Sätt in nya bromsbelägg i tjocklek och placera den på fästet. Dra åt bultarna med hylsa och spärrskaft.
4

Sätt tillbaka hjulet på Ranger och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under lastbilen. Sänk bilen till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet.
5

Kontrollera bromsvätskenivån när bromsen jobbet är klart. Tillsätt vätska om nödvändigt. Pumpa bromsarna flera gånger på Ranger tills pedalen är fast sittplats bromsbeläggen på broms rotorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58650.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.