Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar Frambroms för en 2001 Dodge Ram

2001 Dodge omgjorda full-size pickup, ramma. Denna nya Dodge Ram var större, starkare och hade en större inre än den tidigare modellen. Det hade valfria fyrhjuliga låsningsfria bromsar och skivbromsar fram. Skivbromsarna är mycket lättare att ändra än de bakre trumbromsar. Saker du behöver
Däck järn
stoppklossar
Jack
Jack står
Hylsnyckel
rep, snöre, tråd eller bungee rep
Tvingfäste

Visa mer instruktioner
1

Lossa alla muttrarna på framhjulen. Sätt Ram i parken på en plan yta, men inte dra åt handbromsen, och ställ in stoppklossar bakom bakdäcken.
2

Lyft ena sidan av framsidan av Ram, med hjälp av jack, tills däcket är mer än 2 inches från marken. Skjut stödbenet under framaxeln eller ram järnväg och sänka Ram på ställningen. Gå sedan till den andra sidan av den främre delen av RAM och upprepa processen. När framsidan av Ram är ordentligt vilar på domkraften. avlägsna de lossade muttrarna och ta bort hjulen från framsidan av Ram.
3

Unbolt bromsoket fäste från en av rotorerna med hjälp av hylsnyckel. Fästet är halvmåne bit metall som kommer fram när hjulet har avlägsnats. När braket är avstängd, hänga bromsok i hjulhuset med rep, snöre, tråd eller bungee att förhindra någon stress skador på bromsledningen.
4

bort bromsbeläggen från bromsoket montering fäste. Bromsarna är bara sitter där och lätt halka ut.
5

Komprimera bromsok kolv med C-clamp. Bygeln passar över konsolen och kan placeras mot cylindern. Komprimera cylindern tills den är jäms med fästet.
6

Installera de nya bromsbelägg i hållaren i samma orientering de gamla var i. Kontrollera att den svarta broms materialet är vänd mot rotorn .
7

Bolt fästet tillbaka på rotorn med skiftnyckel. Sätt tillbaka däcket på Ram axelnav och dra åt muttrarna med fingrarna.
8

Upprepa steg 3 till 7 på den andra sidan av Ram. Sänk Ram och dra åt alla klackarna med däck järn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57798.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.