Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar skivbromsklossar på en Eclipse

Mitsubishi Eclipse har funnits sedan 1990. Fordonet har skivbromsar fram och kan innehålla antingen skivbromsar bak eller bak trumbromsar, beroende på serie av modellen. Efter normalt slitage, sammansättningen av bromsbeläggen slits, är mjukare då skivorna de kontakta för att stoppa fordonet. Beroende på din körstil och bromsning vanor, kan de främre dynorna pågå mellan 20.000 till 35.000 miles i genomsnitt. Eftersom de bakre dynorna är mindre och tunnare, de också kan bära inom denna körsträcka intervall. Saker du behöver
Bil jack
stödbenet (er) från Lug skiftnyckel
ratcheting momentnyckel
Ratchet och Hylsnyckelsats
Wire
antikärvningsmedel
Brake pad ersättare som
6-tums C-clamp
bromsok kolv verktyg med adaptrar (tillval för bakre dynorna endast) katalog Bromsvätska hävert
bromsvätska
Visa fler instruktioner

1

bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern sifon bromsvätska och sedan kassera vätskan och sätt på locket till huvudcylindern.
2

Lossa klacken muttrar till hjulet du byter dynorna den 1/4 varv med rörtång innan du lyfter Eclipse. Lyft Eclipse med domkraft och stödja den på en pallbock. Om så önskas, lyfter hela axeln och stödja det på två jack står, men en i taget räcker liksom.
3

bort muttrarna och ta bort hjulet (s) .
4

Ta bort de två bromsok låspinnarna från oket med en spärr och lämplig storlek med sockel. Storlek kan variera beroende på år och modell-serien. Avlägsna tjocklek genom att dra bort det av rotorn och sedan stödja den till suspensionen med en längd av tråd. Gör det möjligt att dingla från broms slangen kan skada slangen.
5

Komprimera bromsok kolv (ar). Vissa Förmörkelser har dubbla kolvsok på skivbromsar fram. Avlägsna ett av bromsbeläggen från bromsok fästet och placera den mot kolven (s). Använd en 6-tums Tvingfäste mot bromsbelägget och det bakre höljet av tjocklek för att komprimera kolven (s). Vissa Eclipse modellserien har skruv-in bromsok kolvarna på de bakre bromsok. Om så är fallet, finna en lämplig adapter, placera den i bromsok kolv verktyget, och vrid kolven medurs för att dra in den i hålet.
6

Ta bort elektroderna och fjäderklämmor från bromsok fästet. Om slitage sensorer integreras på dynorna, ta del av sin ställning för att installera de nya dynorna korrekt.
7

Applicera ett tunt lager antikärvningsmedel på säten våren klipp på bromsok fäste. Ersätt klipp och lägga till en annan tunt lager av föreningen till toppen av klippen.
8

Tillämpa shims till dynan ersättare om tillämpligt. Vissa pad set kan innehålla Utsättningskontrollpunkt på shims, men andra kommer att sysselsätta ett stick-on shims. Stick-på shims kräver avlägsnande av inre plastkåpa shims och sedan anpassa det på kudden. Placera elektroderna i bromsoket fästet.
9

Byt bromsok över dynorna och rotor. Applicera ett tunt lager antikärvningsmedel till den icke-gängade delen av låspinnarna och sedan anpassa dem i bromsoket. Dra stiften tätt och sedan använda spärrverktyget momentnyckel och lämplig storlek socket för att dra de främre bromsok stift till 54-fot pounds och /eller de bakre bromsok stift till 20 foot-pounds.
10

Byt hjulet och lug nötter. Dra åt muttrarna tätt med rörtång och sedan sänka Eclipse till marken. Dra åt muttrarna i ett stjärnmönster med momentnyckel och en lämplig storlek socket till 80 foot-pounds. Upprepa proceduren för motsatt hjul på samma axel.
11

Pump fotbromsen fem till sex gånger eller tills pedalen känns fast. Kontrollera igen bromsvätskan i huvudcylindern och råga med ny bromsvätska. Provköra Eclipse för att kontrollera för bromsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57470.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.