Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter främre bromsbelägg på en 1999 Mazda B2500

1999 års Mazda B2500 är en två-hjulsdrivna importerad version av en Ford Ranger. Den använder en 2,5-liters fyrcylindrig motor och främre skivbromsar. De främre skivorna (även känd som rotorer) är monterade på spindeln med inre och yttre lager som kräver en bänkpress eller lageravdragare att ta bort. Om dynorna ersätts i tid och det finns inga visuella eller fysiska defekter i rotorerna (t.ex. sprickor, gjorde skåror, rost gropar eller varp - vilket kommer att orsaka en pulsering vid bromsning), gör rotorerna inte alltid behöver vara maskinbearbetas eller bytas ut. Saker du behöver
Däck klack wrenchJackJack stands6-tums C-clampMetric box-end skiftnyckel setSmall styv borst tråd brushHigh-temperatur broms lubricantReplacement bromskloss inställningsmoment skiftnyckel med socket set
Visa fler instruktioner

1

Park på en plan yta. Dra åt parkeringsbromsen. Spricka muttrarna löst på båda framhjulen med däck lug skiftnyckel. Lossa muttrarna ett kvarts varv moturs.
2

Lyft den främre änden av trucken med en domkraft (en sida i taget) och sedan placera pallbockar under den nedre styrarmen eller frontram järnväg. Ta bort muttrarna och däck.
3

Placera C-klämman över bromsok och stoppningselementet så toppen av klämman är på insidan hölje av bromsok och klämma-enheten är på den övre eller undre del av det bärande plattan av den yttre dynan. Dra åt klämman långsamt att driva dubbla bromsok kolvarna helt i bromsoket borrningarna.
4

Ta bort de övre och undre bromsok slide bultar (placerad på insidan hölje av bromsok) med en metrisk box-end skiftnyckel. Ta bort bromsok och sedan stödja den på ramen medlem så det inte hänger från den hydrauliska broms slang.
5

bort de invändiga och utvändiga kuddar från bromsok bron. Torka bort korrosion och bromsdamm från övre och nedre pad clips monterade på bromsok ankare med hjälp av styva borst stålborste.
6

Applicera ett jämnt lager smörjmedel på klippen där flikarna på bromsbelägg sitta inne.
7

Installera den nya utombordare och inombordare bromsbelägg i bromsoket bron. Byt bromsok över bromsbelägg och rotorn på bromsok bron. Passa bromsok hålen glidstiftet av bromsok till knogen församling.
8

Dra bromsok glidstiften till 25 ft-lbs. med momentnyckel och uttag. den andra framhjulet
9

Repeat. Byt hjul och muttrarna. Dra åt muttrarna tätt till spindeln och navet montering.
10

Lyft trucken med domkraften precis tillräckligt för att ta bort varje stödbenet (en i taget) och sedan sänka den främre änden av fordonet långsamt till marken.
11

Dra åt muttrarna i ett korsvis till 100 ft-lbs. Pumpa med bromspedalen tills den känns fast. Detta kommer att förlänga bromsok kolvarna och sits kuddar till rotorerna. Provkör trucken för ordentlig inbromsning svar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58092.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.