Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt GM Rotorer

GM-fordon, som alla andra märken och modeller, måste ha broms rotorer ut när de blir för slitna. Bromsbelägg pressa mot bromsskivan och bromsa bilen när du bromsar. Broms rotorer skingra värme som skapas från friktionen av bromsbeläggen klämma mot dem. När de blir för tunn, är värmen inte dispergeras också, och rotorerna måste bytas ut. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
hylsa och spärrskaft set
mekaniker tråd
delar Brake Cleaner Review Bromskloss separator
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna använder rörtång. Inte helt ta bort dem vid denna tidpunkt.
2

Höj GM fordonet med domkraft och placera stödbenet på ett säkert ställe. Sänk bilen tills det sitter ordentligt på stödbenet. Vicka bilen så att den vilar på ett säkert sätt.
3

bort muttrarna och ta hjulet och däcket utanför fordonet.
4

Ta bort bromsoket och bromsok monteringsfäste, med hylsa och spärrskaft. Häng bromsoket från fordonet med mekaniker tråd, är noga med att inte dra eller sträcka linjen gummi bromsen.
5

Ta bromsrotorn genom att dra bort den från sitt viloläge på hjulbultarna.

6

Spray broms delar renare på båda sidor av den nya rotorn för att ta bort den skyddande beläggningen. Placera den nya rotorn över hjulbultar och bult på bromsok fäste med hylsa och spärrskaft.
7

bort bromsbeläggen från bromsoket. Använd separator bromsbelägg för att komprimera bromsok kolv tillbaka i hålet. Sätt bromsbeläggen på plats.
8

Avlägsna mekaniker tråd och skjut försiktigt tjocklek över den nya rotorn. Dra bromsok bultar med hylsa och spärrskaft.
9

Sätt tillbaka hjulet på GM fordonet och dra åt muttrarna. Sänk bilen tillbaka till marken och dra åt muttrarna med momentnyckel till rekommenderat åtdragningsmoment. Starta bilen och pumpa bromspedalen tills pedalen är fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58605.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.