Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter huvudcylindern på en 1989 Honda Accord

Huvudcylindern på 1989 Honda Accord är ansluten till ström-assist bromsservon. Reservoaren, som innehar bromsvätska, är gjord av plast och det är löstagbart. Huvudcylindern inkorporerar både en primär, såväl som en sekundär kolvaggregat. Denna design kallas en "split"-system. Den använder en krets för att styra vänster fram och höger bak brakes.The annan krets styr höger fram och vänster bak bromsar. Om en krets slutar fungera, kommer den andra stannar fortfarande fordonet. Saker du behöver
Wrench set
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din Accord och lokalisera huvudcylindern. Den fästs på framsidan av bromsen booster.
2

Ta bort så mycket av bromsvätska som du kan från de vätskebehållare. Du kan använda en handpump eller en spruta för att göra detta.
3

Placera några gamla butik trasor under beslag, för att fånga upp eventuellt utspilld bromsvätska.
4 < p> Koppla den elektriska kontakten vid huvudcylindern. Ta bort de två beslagen bromsledningen genom att vrida dem motsols med en skiftnyckel. Placera en plastpåse över linjen ends.This kommer att hålla smuts kommer in i ledningarna.
5

Ta bort fästbultarna på basen av huvudcylindern genom att vrida dem motsols med en skiftnyckel. Dra huvudcylindern bort från bromsservon.
6

Placera den nya huvudcylindern på plats på bromsservon. Efterdra alla skruvarna genom att vrida dem medurs med en skiftnyckel.
7

Ta bort plastpåsen från baka linje beslag. Dra åt de två beslagen bromsledningen genom att vrida dem medurs med en skiftnyckel. Återanslut den elektriska kontakten.
8

Fyll tanken med ny vätska och lufta huvudcylindern för att avlägsna luft från ledningen. Har en vän pumpa bromsarna några gånger och sedan hålla pedalen nere. Medan han håller pedalen nedåt, lossa varje passande mutter något att låta luften fly. Fortsätt att göra detta tills det inte finns fler bubblor i vätskan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58926.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.