Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Shims för främre bromsbelägg

De flesta bilar har idag främre och bakre skivbromsar. Skivbromsar är mer tillförlitliga och mer effektivt än trumbromsar, vilket gör dem till ett naturligt val för säkerhetsmedvetna bilister. Skivbromsar genererar ibland högfrekventa vibrationer som resulterar i irriterande bromsgnisselförebyggande. Lägga till mjuka, vibrationsdämpade shims på baksidan av skivbromsklossar är ett effektivt sätt att stoppa bromsgnisselförebyggande. Denna uppgift är väl inom ramarna för nybörjare mekaniker. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Jack
Jack står
Skiftnycklar
Wire krok eller bungee rep
Skruvmejslar
bromskolvens upprullningsdon
bromsfett
Skivbroms shims
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en fast och jämn yta. Sätt en automatisk växellåda i parken eller en manuell växellåda i första eller backväxel. Ställ parkering. Lossa muttrarna, jack fordonet och säkert stödja den på en pallbock. Avsluta ta bort muttrarna och dra av hjulet.
2

Ta bort de två bromsok-styrstången bultar. Klämmer sig fast bromsok och rulla den fram och tillbaka några gånger för att sprida bromsbeläggen något. Dra bromsok bort skivan och suspendera den ur vägen på en tråd krok eller en bungee rep. . Vara mycket noga med att inte vikas eller sträcka den flexibla bromsledningen
3

Avlägsna klämmorna som håller bromsbeläggen i bromsoket, skjut bromsbelägg ut från bromsoket. Shims på ryggen av dynorna bör tas bort.
4

Dra bromsok kolv med en broms-kolv upprullningsdon. Placera upprullningsdon spindel-svivel på kolven ansikte, placera upprullningsdon s metallplatta på insidan av den yttre bromsok ramen mittemot kolven. Dra åt spindeln för att tvinga kolven tillbaka in i cylinderloppet. Var försiktig så att du inte skadar gummi kolv-boot tätningar.
5

Applicera shim till baksidan av bromsklossen. De flesta shims är självhäftande. Avlägsna skyddspappret från mellanlägget s vidhäftande ytan och tryck fast den på baksidan av dynan. Mellanlägget ska placeras så att kolven kontakt mitten av shims. Mellanlägget ska inte överskrider kanten av dynan eller kommer det att störa pad rörelsen i bromsoket. Följ shim tillverkarens anvisningar. Ansök shims på båda kuddar.
6

ihop bromsen genom att följa samma procedur i omvänd ordning. Smörj bromsok-styrstången bultar med bromsen fett innan du sätter dem i bromsoket fästen. Starta fordonet och testa bromsverkan. Byt hjul och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58359.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.