Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ta reda på om en bil har ABS

Många biltillverkare har lagt låsningsfria bromsar (ABS) till den mängd säkerhetsfunktioner som finns i dagens nyare modell fordon. ABS innehåller en dator controller för att analysera rotation och dragning av varje hjul. I händelse av slirning, tar datorn över pumpningen och vätskesystem av bromsarna för att förbättra stoppa förmåga och kontroll av fordon. National Institute for Highway Safety rapporterar att omkring 72 procent av alla nya bilar och 94 procent av nya lätta lastbilar har ABS. Fastställande av huruvida en bil har ABS kommer att öka din förmåga att köra säkert i din egen bil, en hyra eller en lånad bil. Dessutom är denna kunskap viktig när du utför reparationer eller begär service via återförsäljare eller fristående verkstäder. Saker du behöver
Vehicle Identification Number (VIN) katalog Bilägare manuell
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera ditt fordon instruktionsboken för att avgöra om din bil eller Trucken har ABS. Vissa bruksanvisningar är ganska generisk och kan innehålla information som inte gäller direkt till din bil.
2

Vrid tändningen på bilen utan att starta bilen. Titta på lamporna som visas på instrumentpanelen. ABS visar ofta upp som en bärnstensfärgad symbol på instrumentpanelen.
3

Ta din bil till en respekterad mekaniker för en inspektion. ABS har en separat styrenhet och pump under bilen som kommer att vara väl synliga för en skicklig yrkesman. Din mekaniker kommer att följa dina bromsledningar till motorrummet. Om din bil har ABS, kommer bromsledningarna in en styrbox placerad nära motorn.
4

Skriv ner ditt fullständiga chassinumret. VIN kan hittas på en platta fäst på instrumentbrädan vid nedre hörnet av vindrutan eller på etiketten fäst vid förarsidan dörrpanelen. VIN innehåller varje bit av information om de funktioner som finns på fordonet när det ursprungligen tillverkades. Ring lämplig återförsäljare och ge VIN-nummer för att avgöra om fordonet har ABS.
5

Tänk på din egen körupplevelse. Om du har känt en pumpning eller vibrerande rörelse i bromspedalen vid körning på halt underlag, får era ABS har varit delaktiga för att återfå dragkraft. Vissa låsningsfria bromssystem gör ett surrande eller skrapande ljud vid ingrepp.
6

Consult några biluthyrning agenter för fullständig information om tillgänglig säkerhetsutrustning på alla hyrda fordon. Brake ansökan under förlust av dragkraft med en ABS bil är väldigt annorlunda än med icke-ABS-fordon. ABS kräver fast tryck på bromspedalen för att systemet ska fungera. Broms system utan ABS kräver mer traditionella pumpning av bromspedalen för att återuppta kontrollen och bilen dragkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57128.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.