Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en termostat på en '96 Civic

Om din 1996 Honda Civic har överhettats på dig och lämnade dig strandsatta, är den troliga orsaken en trasig termostat. Termostaten är den svagaste punkten i kylsystemet och när det bryts, kan motorn inte riktigt cool. Begränsningen av vätska in i motorn kommer att orsaka överhettning och kan även orsaka en kylröret till bristning. Närhelst en medborgerlig överhettas, är det första objektet att byta termostaten. En termostat är billig försäkring som kan hindra tusentals i reparationer räkningar. Saker du behöver
Skruvmejsel
10mm skiftnyckel
Scraper
termostat
Handduk
RTV packning Maker
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kylarslangen från termostaten genom att lossa bandet klämman med en skruvmejsel. Med klämman lossats, dra slangen från termostaten locket. Du kan hitta termostatlocket genom att spåra kylarslangen från kylaren till den punkt där den andra änden av slangen ansluts till insugningsröret.
2

skruva isär termostaten locket med en 10mm nyckel och lyft termostaten täcka av Civic s insugningsröret att exponera termostaten.
3

Ta bort den gamla termostaten packningen med en liten skrapa eller rakblad. Kassera packningen.
4

Lyft den gamla termostaten ur insugningsröret och kassera den. Placera den nya termostaten i intaget med slutet av termostaten med fjädern på den nedsänkt i insugningsröret.
5

Torka insugningsröret off. Ta bort all kylarvätska och gamla packningen material från det område där insugningsröret och termostatlocket mate. Detta säkerställer RVT silikon kan göra en ordentlig tätning.
6

Placera en sträng RTV silikon på undersidan av termostathuset. Låt RTV packning Maker femton minuters torktid innan vi går vidare.
7

Placera termostaten tillbaka locket på insugningsröret och skruva den på plats.
8

Placera kylarvätska på termostaten lock och dra åt bandet klämman med en skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60378.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.