Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter termostat i en Suburban 2500

Det Suburban 2500 är en stor, fullstor SUV kan bogsera stora nyttolaster. Med denna förmåga kommer ett beroende av ett effektivt kylsystem. Den svagaste punkten i kylsystemet är den mekaniska termostat placerad inne i insugningsröret. När motorn är under stress, tvingar den termostaten att arbeta på ett sätt som är stressande för fjädern inuti termostaten. När fjädern i termostaten misslyckas Suburban överhettas och därefter termostaten måste bytas. Saker du behöver
Tänger
Wrench
termostat
Termostatpackning
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Motorn måste vara cool. Lossa kylarlocket att avlasta allt tryck i kylsystemet. Trace övre kylarslangen från kylaren till där slangen ansluts till motorn. Den metalldel som slangen ansluter till är termostaten intagshuset.
2

Ta bort slangen från termostaten intagshuset genom att lossa spännbandet som håller slangen. För att göra detta, klämma de två klippen som sticker ut från bandet tillsammans med en tång. Detta lossar trycket på slangen. Med klippen kläms ihop, dra slangen utanför huset. Om slangen har en skruv-typ slangklämma, helt enkelt skruva av knogen tills klämman är löst nog att glida ner slangen och ur vägen. Med slangen lös, lyft den lösa änden i luften för att dränera vätska i slangen till kylaren.
3

Ta bort de två skruvarna som håller termostaten på insugningsröret med en skiftnyckel. Vrid skruvarna moturs för att ta bort dem. Lyft kåpan termostaten intag av insugningsröret. Du kan behöva bända loss den med en skruvmejsel.
4

bort termostaten genom att lyfta den ur insugningsröret och ersätta den med den nya termostaten. Placera änden med fjädern på den i insugningsröret. Detta säkerställer korrekt orientering.
5

Lyft den gamla termostaten packningen utanför den bearbetade ytan av insugningsröret och sätt i den nya på plats. Om packningen inte lossnar i ett stycke, skrapa båda anliggningsytorna med en skrapa eller spårskruvmejsel tills båda ytorna är rena.
6

Placera termostaten intagshuset tillbaka till intaget grenrör och skruva ner det med befintliga skruvar.
7

Nyp flikarna på kylarslangen bandet och skjut tillbaka slangen på termostaten intagshuset. Släpp flikarna för att fästa slangen på plats.
8

Top radiatorn av med kylvätska. Efter att ha kört motorn till driftstemperatur och låta det svalna igen, kontrollera kylvätskenivån igen - mer kan behövas för att ersätta den luft som har arbetat sig ut ur systemet Addera ditt.
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60377.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.