Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bakbromsarna på en 2000 Focus

Den 2000 Ford Focus använder en specialdesignad bromstrumma på de bakre bromsarna, med trumman skruvas på plats över bromsen. Bromsbackarna används på de bakre bromsarna är byggda för denna typ av bromstrumman, så se till att du har rätt typ vid byte av skor. Bromsbackarna liknar andra, men att de hålls på plats med flera fjädrar och spakar, vilket gör demontering och byte en komplicerad process. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
däck järn
Wrench
Brake clean
Tänger
Högtemperatursfett Skor T Broms
Visa fler instruktioner
Åtkomst bromsbackarna
1

Block bilens framhjul med tunga block underläggskilar, höja bilens bakre änden med domkraft, stödja den på pallbockar och ta bort bakhjulen. Om bilen använder låsningsfria bromsar, koppla ur ABS ledningar kontakten från bromsaggregatet
2

Skruva loss bromstrumman och navenhet med en skiftnyckel,. De fyra bultarna sitter på baksidan av aggregatet.
3

Rengör bromsen bakom trumman med en aerosol broms renare. Placera ett tråg eller droppskål under aggregatet och vänta på aggregatet för att torka. Addera Demontering av bromsbackar
4

Tryck ändarna av skorna "hold-down fjädrar med tång och dra dem från stiften.
5

Koppla de bästa ändarna av bromsbackarna från hjulcylinder och dra sina nedre ändar från botten ankaret. Wrap ett gummiband över hjulet cylinderkolvar att hålla dem från att mata.
6

Lossa parkeringsbromsen våren bromsvajern från manöverspaken på bakre skon med en tång, haka loss kabeln från spaken att helt ta bort bromsbackarna.
7

Skjut skorna 'nedre ändarna ihop och haka av lägre avkastning våren från dem, tagit del av hålen fjädern i. Dra den främre skon ifrån fjäderben och bromsen skon justeraren och haka den övre fjädern.
8

Dra justeringen strut av bakbromsen skon, ta sedan bort fjäderben stöd våren.
Installera Brake Skor
9

Applicera en liten mängd av hög temperatur bromsfett till punkterna på cylindern fästplattan där bromsbackarna kommer i kontakt.
10

Haka stödja fjädern på ersättare bakbroms sko och koppla justeringen strut till skon. Haka både de nedre och övre returfjädrar till båda bromsbackarna att ansluta skorna tillsammans.
11

Anslut parkeringsbromsen kabeln våren på fästplattan till manöverspaken på bakbromsen sko- -du kan behöva tången igen. Placera den nedre änden av bromsbacksats på fästplattan botten ankare, ta bort det elastiska bandet ansluter övre ändar till den övre cylindern.
12

Fäst fasthållaren fjädrar till bromsbackarna, hjälp tången att trycka fjädrarna "ändarna på stiften.
13

tillbaka bromstrumman och tillämpa skruvarna i den bakre. Återanslut ABS ledningar kontakten om sådan finns.
14

Anslut hjulen på båda sidor av bilen och sänka den från domkraften efter byte av bromsar för båda hjulen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57852.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.