Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bakbromsarna på en 2006 Pontiac G6

The 2006 Pontiac G6 är utrustad med hydrauliskt manövrerade skivbromssystem på både fram-och bakdäcken. Disc bromsbelägg måste bytas ut på både fram-eller båda bakhjulen samtidigt, aldrig ersätta bara en bromskloss, eftersom skivbromsar automatiskt kompensera för pad slitage. Generellt kommer de främre bromsarna bytas oftare eftersom de står för 70 procent av bilens bromskraft. Att ersätta Proceduren är densamma för både främre och bakre bromsar. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Tvingfäste
Bromssystem Cleaner Review Tänger
Bromsbelägg
Högtemperatursfett
Momentnyckel
Hylsnyckel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Ta bort locket från bromsvätskebehållaren och ta bort ungefär två tredjedelar av bromsvätska. Var noga med att inte spilla vätska, eftersom det kan skada bilens lack.
2

Lossa hjulmuttrar lug, höja änden av fordonet med domkraft och stödja den på pallbockar. Blockera hjulen på den motsatta änden av bilen. Lossa hjul muttrarna resten av vägen och ta bort hjulen.
3

Tvätta bromsarna med broms renare innan demontering. Ta bort den nedre bromsok bult och svänga bromsok fram. Fäst den på plats med en bit ståltråd.
4

Skjut kolven i bromsoket hålet med en C-klämma för att göra plats för de nya bromsbelägg. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern inte rinner när du trycker ned kolven
5

Ta bort det yttre bromsbelägget från fästet först,. Sedan bort innerdyna. Ta bort båda plattorna pad stöd. Rengör och inspektera dem före ominstallation plattorna.
6

Ta bort de övre och undre styrstift från bromsok monteringsfäste och rengör fettet bort. Smörj styrpinnarna med högtemperaturfett och installera dem. Verifiera Styrstiftet tätningarna är korrekt installerade.
7

Smörj ändarna av nya bromsbelägg med en liten mängd högtemperaturfett där de kommer i kontakt med de anti-skallra klipp.

8

Montera inre bromsklossen och sedan installera den yttre dynan. Placera bromsoket över nya kuddar och tillbaka på fästet. På bakre bromsok, rikta in skåran i kolven med stiftet på baksidan av den inre bromsbeläggens Montera bromsok fästbultar och dra dem till 26 ft-lbs. med hjälp av en momentnyckel.
9

byter hjulet och lug nötter och dra åt muttrarna. Sänk bilen och ta bort domkraften. Sedan dra åt muttrarna med 100 Nm. med hjälp av en momentnyckel.
10

ordentligt bromspedalen några gånger för att få bromsbeläggen i kontakt med skivan. Om du bytte de bakre bromsbeläggen, ansätta och lossa parkeringsbromsen minst fyra gånger. Lägg bromsvätska till reservoaren för att uppnå den nödvändiga nivån.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58131.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.