Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Symtom på en felaktig Knock Sensor

En bils drivlina kontroll modul, huvudsakligen fordonets motor styrdator, mottar olika elektroniska signaler från sensorer som ansvarar för regleringen viktiga funktioner. Den knackningssensor var utformad som en lyssnande enhet på bilens motor. Det används för att detektera motorljud såsom detonation, när bränslet antänds i en motors cylinder, samt justerar tändningen när fordonet körs. När en knock sensor inte fungerar, kan det orsaka permanenta skador på motorn. Därför finns det olika symtom till stöd i att känna igen en felaktig knackningssensor. Check Engine Light

En av de viktigaste symptomen på en defekt knock sensor är den "check engine" light som kommer att börja blinka på bilens instrumentbräda. Detta kan bero på graden av bensin som används, använder billig bensin orsakar detonation och utlöser motorns huvudsakliga styrkortet för att felaktigt diagnostisera sensorn. Detta kommer att skicka ett falskt felmeddelande i form av kontrollera motorn ljus. Innan samråd med en mekaniker, prova att använda en högre grad av bensin. Detta kan lösa problemet.
Motorljud

ljud som kommer från bilens motor är ett annat tecken på en felaktig knock sensor. När knackningssensorn går dåligt kan föraren höra ett bultande buller som blir starkare med tiden. Detta orsakas av bränsle och luft antänds inuti cylindern istället för att bränna jämnt innan sensorn i rätt läge, även känd som förtändning.
Ytterligare symtom
p Det finns flera andra symtom för att bestämma en felaktig knock sensor, såsom bränsleekonomi. Fordonet kommer att använda och bränna mer gas och kräver tätare bränsle påfyllning, vilket kommer att påverka bränsleekonomin. Detonation i cylindrarna kan orsaka stark sveda lukter från motorn, samt avgas lukter.

Ofta kommer fordonet har problem accelererar. Tvekan från motorn vid acceleration kan visas. Ett annat vanligt symptom är en vibration eller misständning när motorn startas, på grund av en trög motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61071.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.