Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Axle Passenger Drive från en Mercury Framhjulsdrift

En Mercury med en framhjulsdriven växellådan använder drivaxlar, även kallad halvaxlar, som är monterade på båda sidor om överföring och vrid på framhjulen. Dessa axlar har leder och lager som behöver service, om de inte får regelbundet underhåll, då de kan misslyckas. Om passagerarsidan drivaxeln behöver arbete, då kan du ta bort den från Merkurius, ett projekt som kan slutföras inom en timme. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Mejsel
Hammer
1/2-tums breaker bar
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Spetstång
Kulled avdragare
skiftnyckel uppsättning
24-tums brytjärnet
dräneringskärlet
växellådslyft
Transaxle plug
Show Fler Instruktioner
1

Dra loss navkapseln på Mercury med händerna. Sätt mejseln på buckla i mitten av navet. Hammer ut bucklan i mitten av navet med en hammare. Lossa axelbulten i centrum av navet med en 1/2-inch breaker bar och en socket. Lossa framhjul med ett däck järn. Lyft framsidan av Mercury med en domkraft och placera pallbockar under chassit. Ta bort de främre hjulen med däck järn.
2

Unbolt axelbulten med en 1/2-tums Ratchet och uttag. Dra ut sprinten i övre länkarm kulled med nål-tång, och sedan skruva isär kulleden från styrspindeln med en skiftnyckel. Separera de övre bärarmarna från knogen med en kulled avdragare.
3

Unbolt krängningshämmaren änden länk från den nedre styrarmen med en fast nyckel och 1/2- tums Ratchet och uttag. Unbolt nypa bulten på nedre länkarm med 1/2-tums Ratchet och uttag. Dra navet bort från axeltappen.
4

Sätt dräneringstråget under anslutningen mellan passagerarsidan halv axel och transmissionen. Sätt växellådsdomkraft under överföringen och lyft jack att stödja överföring. Unbolt överföringen från tvärbalken med 1/2-tums Ratchet och uttag, sedan skruva isär tvärbalken från chassit med 1/2-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Ta tvärbalken ut från under Mercury.
5

Sätt i bändjärn mellan halv axel och transmissionen, sedan pop ut halva axeln från växellådan med tråget. Installera en slutväxel plugg i hålet från vänster halva axeln i växellådan. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61886.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.