Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Bromsbelägg bak på en Pontiac G6

Inte mycket har förändrats på Pontiac fordon som använder skivbromsar bak. Den Pontiac G6 är inget undantag. Infört i nedgången av 2004 som en 2005 modell, ersatte G6 den populära Grand Am. Ungefär som Grand Am, kan G6 har skivbromsar bak eller bak trumbromsar. Den enda stora skillnaden mellan de två är den bakre bromsok kolv och hur man komprimera den. Verktyget för att utföra detta finns på de flesta alla bildelar butiker och kostar inte mycket. Saker du behöver
bromsvätska sugverktyg
hjulblock
Däck järn
Jack
Jack står (2) katalog Box-nyckel som
Caliper Skruvmejsel
krok
3/8-tums enhet bromsok kolv Tool Review 3/8-tums spärrnyckel
Replacement pad set med hårdvara
Brake smörjmedel
Momentnyckel med socket set
Bromsvätska

Visa fler instruktioner
1

bort 1/2 av bromsvätska från huvudcylindern använda ett verktyg broms sug och sedan kassera det på lämpligt sätt.
2

Kontrollera att parkeringsbromsen inte är inställd eller du kommer inte att kunna ta bort de bakre bromsok. Placera en hjulblocket framför ett av framdäcken på en plan, hård yta.
3

Knäck bakre muttrarna löst på G6 med däck järn. Bara vrid dem ca 1/4 varv för att lossa dem.
4

Lyft ena bakre fjärdedel av G6 med domkraft och stödja den på en pallbock. Upprepa detta för den andra sidan för att avbryta bakaxeln. Avsluta ta bort muttrarna och ta bort däcken och ställ dem ur vägen.
5

Ta bort de två bromsok-bultar med en box-nyckel och sedan bända bromsok bort av ankaret , kuddar och rotor med en skruvmejsel.
6

Support oket till den bakre spiralfjädern med en tjocklek krok. Du kan använda en hängare metall päls att göra en provisorisk bromsok krok.
7

in bromsok kolv verktyget på bromsok kolv. Verktyget har sex olika stora kolvar alternativ, så se till att matcha upp rätt-sized sidan av verktyget till bromsok kolv. Placera 3/8-tums Ratchet i fyrkant av verktyg och vrid kolven inåt medurs tills det börjar att motstå. Kolvarna på G6 bromsok kommer att sticka ut en aning gång sitter ordentligt i hålet.
8

Dra bromsok stiften ur bromsok ankare, en i taget. Torka bort gammalt fett och smörj den med nya broms smörjmedel och sedan sätta in den i det respektive ankarhålet. Ett av stiften har en gummibussning på slutet, så se till att stiften får placeras i samma läge.
9

Ta bort de bakre dynorna och hårdvara från bromsok ankaret. Använd skruvmejseln för att bända hårdvaran bort av ankaret om det behövs.
10

Placera den nya hårdvaran på byte pad inställd på ankaret och sedan smörja de bästa delarna av hårdvaran att dynan flikarna kontakt . Var noga med att inte få smörjmedel på de bakre rotorerna.
11

Place de nya kuddar (och shims levereras i utbyte pad set) i ankaret.
12

bort bromsok krok och ersätta tjocklek över dynorna. Passa bromsok bolt-monteringshål på mätmarkörernas stiften och sedan ersätta bultarna. Dra åt bultarna till 45 till 55 fot pund. med en momentnyckel och uttag. Upprepa ersättare bromsbelägg för den motsatta sidan.
13

Byt däck och muttrarna och dra åt muttrarna ordentligt. Sänk G6 till marken och sedan dra åt muttrarna med 100 fot pund. med momentnyckel och uttag.
14

Kontrollera huvudcylindern locket är på ordentligt. Pumpa fotbromsen flera gånger sakta tills pedalen känns fast. Ansök och lossa handbromsen flera gånger.
15

Lägg bromsvätska till huvudcylindern till hela märket om nödvändigt. Sätt tillbaka locket. Avlägsna hjulet blocket och sedan provköra G6 för korrekt bromsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57577.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.