Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man vet om en bromseffekt Booster är dåligt

Servobromsar är standard på nästan varje bil på vägen. Moderna power bromssystem kan förstora förarens 50-lb tryck på bromspedalen till något i storleksordningen av 1000 lb kraft vid bromsarna, och bromssystemet makt booster är en viktig del av detta system. Makten booster använder vakuum som genereras av motorns drift för att assistera föraren kraft på bromspedalen och gör bromsning en mycket enklare uppgift. Tyvärr, när det uppstår problem med power booster det kan leda till en farlig situation, och det är viktigt för dig att veta hur man ska kontrollera att korrekt drift av makt booster. Instruktioner
1

Pump på bromspedalen några gånger med motorn avstängd. Tryck ner bromspedalen och håll den intryckt. Starta motorn. Bromspedalen ska nästan omedelbart sjunka något, och pedalen bör ändras från en hög och hård känsla till en normal känsla. Om det inte då detta indikerar ett problem med bromsen makt booster, eller möjligen en låg motor vakuum eller ansluten sugslang.
2

Kör motorn några minuter. Stäng av motorn och sedan omedelbart bromspedalen fyra eller fem gånger. Bromspedalen ska kännas hårdare med varje tryck, och det bör komma till ett stopp vid en högre position varje gång. Om pedalen återgår till samma läge varje gång då det tyder på ett problem med bromsen power booster.
3

Kör motorn några minuter. Trampa ner bromspedalen och håll den intryckt. Stäng av motorn och hålla bromspedalen nedtryckt i 30 sekunder så. Bromspedalen höjd bör inte ändras under denna tid. Om pedalen stiger det indikerar ett problem med bromsen power booster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58590.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.