Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort vattenpumpen på en 1997 Cadillac 4.6L

Den mekaniska vattenpumpen på framsidan av 4,6-litersmotorn finns i vissa modeller av 1997 års Cadillacs cirkulerar kylvätskan genom motorblocket och radiator. Om vattenpumpen misslyckas, då kylvätskan har inget sätt att cirkulera, och det kommer inte att göra sitt jobb. Detta skulle kunna leda till en överhettad motor, vilket så småningom kan leda till att motorn spricka. Om du märker att motorns temperatur börjar stiga, så du kan ta bort vattenpumpen för att få det testat eller att byta ut den. Saker du behöver
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
3/8-tums breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Ställ en åderlåtning pan av petcock på basen av kylaren. Öppna det petcock för hand, vilket gör att kylvätskan i kylaren och motorn att spilla in i pannan.
2

unbolt luft-renare montering av motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Flytta luft-renare komponenter ur motorrummet så att du har utrymme att arbeta.
3

Leta spännaren på framsidan av motorn, som är på passagerarsidan av blocket . Vrid denna spännaren medurs med 3/8-tums breaker bar, dra bältet bort av vattnet remskiva.
4

unbolt vattenpumpen remskivan från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Skruva loss vattenpumpen från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag och dra sedan bort den från motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61367.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.