Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att reparera bromsledningen på en Ford Aspire

bromsledningarna på din Ford Aspire är konstruerade för att motstå det enorma inre hydrauliskt tryck som utövas på dem som bromshuvudcylindern när du bromsar. Oavsett om du arbetar med en skadad gummi linje som leder till ett skjutmått eller raderna stål kör vätskan fram och tillbaka från huvudcylindern, måste en skadad bromsslang åtgärdas omedelbart. Förlust av bromstryck på en misslyckad linje kan översätta till en förlust av bromsarna helt och hållet. Att inte kunna gå är en fråga, inte kunna sluta är ett mycket större problem. Saker du behöver
Box skiftnyckel satt
ersätter bromsledningen
Bulk bromsledningen (tillval) katalog Bromskrets Bender (tillval) katalog Bromsvätska
Visa fler instruktioner

1

Använd rutan skiftnyckel att skruva isär den skadade bromsledningen i båda ändarna.
2

Jämför det med att ersätta linjen för att se de två matcha upp vid varje krök och i totallängd. Om du inte kan köpa en exakt ersättare linje, men var tvungen att köpa bulk linje istället, gå till steg 3. Annars hoppar du till steg 4.
3

Ta bulk bromsledningen och fisk det genom bromsledningen Bender och böja den i varje position tills det är en exakt kopia av den gamla bromsledningen . Konsultera bromsledningen Bender bruksanvisning för verktygsanvändning. Använd tålamod och omsorg när man böjer linjen, eftersom det kan snäppas lätt.
4

Placera den nya linjen på plats och dra fast beslag med hylsnyckel. Kontrollera att tillbehören är i jämnhöjd med anslutningen när du är klar, men dra inte åt dem.
5

Top huvudcylindern med färsk bromsvätska. Se till att inte låta huvudcylindern sitta öppen för mer än de få sekunder det tar att fylla den med vätska.
6

Få en hjälpare att pumpa bromspedalen flera gånger, och sedan hålla ned medan du öppnar skruven bromsen bleeder och släppa ut luften. Stäng luftningsskruven när vätskan börjar komma ut. Upprepa detta steg på alla fyra hjulen tills ingen luft läcker ut när luftningsskruven öppnas och ingenting men ren broms flyr vätska. Detta kommer att få ut all luft ur systemet och spola det gamla, förorenade vätska ut också. Se alla avluftningsskruvarna är stängda när du är klar. När du är klar bör din hjälpare upplever en pedal fast broms som inte sjunker när den tillämpas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57658.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.