Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY Bakre bromsar på en 1991 Ford Explorer

De bakre bromsbelägg på din Explorer bära ner över tiden precis som de främre dynorna gör. Skador på dynorna orelaterade till naturligt slitage förekommer ofta från överdriven bogsering. De bakre kuddar i en normal körning scenario fungera som en lastbryggan. Deras uppgift är att hjälpa till att stoppa lastbilen levelly och jämnt. Bogsering ökar påkörning vikt till nivå och effektivt orsakar snabbt slitage på de bakre bromsbeläggen. Med några verktyg, kan du byta ut de bakre dynorna på 1991 Ford Explorer rätt hemma. Den kompletta gör-det-själv reparationer bör ta 50 minuter att göra. Saker du behöver
hjulblock
rörtång
hydraulisk domkraft
stödbenet
8-tums C-clamp
Hylsnyckelsats
5-liters hink
3/8-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park 1991 Explorer på plan mark och rikta framdäcken i rakt fram läge - mot kylaren. Stäng av motorn och ta ur tändningsnyckeln. Placera en hjulblockets säkert framför förarsidan framdäcket.
2

Lossa muttrarna på Explorers bakre passagerarsidan däck med en rörtång. Höj lastbilen med ditt hydraulisk domkraft på höger sida av däcket i ramen som en lyftögla. Placera en pallbock med samma höjd på den sida av hydraulisk domkraft för att stödja din Explorer.
3

Avlägsna muttrarna från sina dubbar och dra lastbilens däck från fordonet. Tillfälligt lagra muttrarna i en kopp eller inuti fordonet för att hålla dem fria från smuts.
4

Observera bromsoket innan du tar bort den. Tjockleken säkrar på plats av två bultar på den inre sidan av den. Den Explorers bromsok fästen också över vart och ett av de bakre bromsbeläggen. Den yttre bromsbelägget monteras på bromsok med två fjäderklämmor. Den inre bromsklossen har en metallklämma fäst vid botten av den. På baksidan av det inre bromsbelägget, märka en rund metallcylinder. Detta är kolven, skjuter det inre bromsbelägget s klämma ner i kolven.
5

Placera din 8-tums Tvingfäste runt kroppen av Explorers bromsoket. Börja lindning skruvdelen av klämman stängd tills det når toppen av den yttre bromsklossen. Kolven som en inre bromsbelägg fästen vid måste komprimeras hela vägen ner eller kommer du inte att kunna montera de nya beläggen över rotorn.
6

Twist C-klämman stängd medan du observera det inre bromsbelägget. När du ser att dynan sitter platt mot insidan av bromsok ta C-clamp off.
7

Lossa de två bromsok bultar med en hylsnyckel. Helt ta bort bultarna för hand och placera en 5-liters hink bredvid din Explorers tjocklek. Lyft bromsok från rotorn och sätter ner på hinken med den yttre dynan uppåt.
8

Ta bort den inre bromsen från kolven. Fatta det på båda sidor och dra upp den ur kolven. Installera den nya inre bromsklossen genom att trycka sin metallklämma ner i kolven. Avlägsna den yttre bromsbelägg från tjocklek. Skjut dynan utåt bort oket att släppa sina metallklämmor. Installera din nya innerdyna på motsatt sätt.
9

Lyft din Explorers bromsok från hinken och placera det över rotorn in byggform. Installera och dra åt båda dina bromsok s bultar för hand. Dra bromsok s bultar till 20 fot pund. med en 3/8-tums enhet momentnyckel.
10

Montera däcket tillbaka på Utforskaren och dra åt de muttrarna tills de är ombonad med din lug skiftnyckel. Avlägsna stödbenet och börja sänka trucken tills botten av däcket möter marken. Återställ momentnyckel till 99 mul-lbs och helt säkra muttrarna.
11

Sänk Explorer ner helt och avlägsna hydraulisk domkraft. Pumpa på bromspedalen långsamt tills den känns hård under foten. Avlägsna hjulet blocket och placera den framför passagerarsidan framdäcket. Upprepa hela denna process att ta bort och byta ut bromsbeläggen på förarsidan bakhjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58342.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.