Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man gör en Radiator Flush för en 2000 GMC Safari

Med tiden kommer radiatorn i 2000 GMC Safari bygga upp "skalning" eller slam som orsakas av kemisk reaktion mellan metallen i din radiator och de kemikalier som används i kylarvätska . Denna skalning fastnar på väggarna inne i kylaren och förhindrar värmeöverföring från kylflänsarna till vätskan. Resultatet är en motor som kan inte riktigt cool. Många reparationer anläggningar erbjuder denna tjänst utan att gå till en reparationsverkstad är inte nödvändigt. Du kan slutföra jobbet på din bakgård med en trädgårdsslang och några fordonsindustrin verktyg. Saker du behöver
Front-end ramper
Tänger
Bucket
Förvaring container
trädgårdsslang
Vatten källa
Visa fler instruktioner
1

Kör GMC Safari på en uppsättning av ramper för att lyfta den främre änden av fordonet från marken för att tillåta åtkomst till den nedre halvan av radiatorn. Ställ parkeringsbromsen att säkra fordonet på ramperna.
2

Placera ventilen kylarens avtappningsplugg på undersidan förarsidan av kylaren och placera en hink stor nog att fånga 3 liter vätska under avloppet ventil. Addera 3

Vrid dräneringsventilen moturs med en tång för att starta flödet av kylarvätska i hinken. Låt all kylarvätska rinna in i skopan.
4

Ta bort klämman som håller den nedre kylarslangen på kylaren genom att klämma de två flikarna på klämma ihop med en tång. Detta kommer att minska trycket på slangen. Med klämman öppnas, dra kylarslangen från kylaren. Dränera vätska som finns i slangen i hinken.
5

Töm kylarvätska från hinken och sedan placera hink under nyexponerade utloppet på kylaren.
6

Placera en trädgårdsslang i påfyllningsröret av kylaren och aktivera vattnet. Flytta slangen runt insidan av kylaren för att spola någon uppbyggd av värmeelementet väggar. Töm hinken efter behov. Fortsätt tills vattnet som rinner ut ur kylaren är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60374.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.